Bendgate iPhone 6

Patent: bedien je iPhone door hem te buigen

We lachen nu nog om Bendgate, maar wellicht komt daar ooit verandering in: Apple patenteerde een iPhone die je moet buigen om hem te bedienen.

Bendgate iPhone 6We kunnen de iPhone 6 haast niet meer laten zien zonder dat iemand vraagt “of hij ook buigt”. Bendgate staat bij iedereen op het netvlies gebrand, maar wellicht kan Apple ooit deze buigrel op positieve wijze nog eens aanhalen. Volgens een nieuw patent werkt Apple namelijk aan een flexibel scherm, dat je kunt bedienen door je iPhone te buigen.

In het patent wordt een buigbaar scherm gebruikt, zoals Apple eerder al eens heeft beschreven in andere patenten en vacatures. Dit aanraakscherm kan worden gebogen of opgevouwen, waarna je hem gewoon kunt blijven gebruiken. In het nieuwe patent beschrijft Apple wat je hier aan hebt: door het scherm dubbel te vouwen, verklein je de apps die worden getoond. De Berichten-app neemt dan bijvoorbeeld alleen de helft van het scherm in die je nog ziet. Daarnaast kun je met een buigbeweging bijvoorbeeld een foto openen.

Met dit idee zou Apple wel eens het grote schermdilemma kunnen oplossen. Op het moment is de keuze voor een iPhone namelijk een persoonlijke: sommige mensen willen graag een groot scherm, terwijl anderen de iPhone met één hand willen bedienen. Met het flexibele scherm mag je zelf kiezen wat je doet. Geen zin in een grote iPhone? Dan vouw je hem dubbel om hem half zo groot te maken.

Apple verwijst in het patent niet specifiek naar de iPhone: de buigbare schermbediening is vooral bedoeld voor “digitale apparaten en advertenties”. In het patent beschrijft Apple echter toepassingen voor de technologie die op de iPhone slaan, zoals het tonen van foto’s toegestuurd als MMS. Apple heeft dus duidelijk gekeken naar de mogelijkheden van de iPhone.

Net als bij andere Apple-patenten is het nog de vraag wanneer we Apple hier iets mee zien doen. En vooral bij dit patent kun je dat afvragen: veel van de gedemonstreerde technologie voelt nog als toekomstmuziek. Niet alleen zou Apple namelijk een buigzaam scherm moeten maken, maar ook de batterij, behuizing en andere hardware moet goed kunnen meebuigen. Gelukkig heeft Apple al een patent op een flexibele accu.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 oktober 2014, 14:01
Categorie iDevices
Onderwerpen bendgate, patent

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.