AirPower iPhone X oplader

Gerucht: ‘AirPower komt later in 2019, productie komt op gang’

Volgens bronnen verschijnt de AirPower 'later in 2019'. Leveranciers van onderdelen maken zich op voor een stijging van bestellingen. Maar wanneer is dat precies?

De AirPower blijft een groot mysterie. De oorspronkelijke releasetiming van ‘ergens in 2018’ heeft de oplaadmat allang niet meer gehaald, maar wanneer verschijnt hij dan wel? De geruchten blijven zich opstapelen en deze keer zijn de geruchten afkomstig van Digitimes. Op basis van bronnen bij de productieketen stelt de website dat de productie van de AirPower begonnen is.

‘AirPower komt later in 2019’

Volgens de bron is Life-On Semiconductor één van de leveranciers. Zij zijn verantwoordelijk voor de zogenaamde Glass passivated package (GPP) bridge rectifier, een onderdeel van de AirPower. Ze leveren al een jaar onderdelen, maar op een zeer beperkte schaal. Volgens Digitimes neemt het aantal ‘later in 2019’ substantieel toe.

Wat de bron precies verstaat onder ‘later in 2019’, is helaas onduidelijk. Eerdere bronnen stelden dat de AirPower in productie gegaan is en dat hij binnenkort in de winkels zou liggen. In ieder geval verschijnen er nu van alle kanten berichten dat er nog steeds voortgang is, dus we hoeven de oplader nog niet af te schrijven.

Apple verwijst nog steeds naar AirPower
Dat er toch nog toekomst in de AirPower zit, bleek afgelopen week ook al. Op de Maleisische productpagina van de nieuwe Smart Battery Case voor de iPhone XS werd de AirPower per ongeluk nog vermeld als ondersteunende oplader. Vermoedelijk stonden de marketingteksten voor de batterijhoes al een tijdje klaar, maar is Apple voor deze versie vergeten om de verwijzing naar de AirPower eruit te halen.

AirPower iPhone X oplader

Op dit moment staat de oplaadmat nog vermeld bij de technische specificaties van de Apple Watch Series 3. De AirPower werd tegelijkertijd met deze Apple Watch aangekondigd. Op deze pagina staat zelfs nog dat de AirPower ‘beschikbaar is vanaf 2018’, maar we weten inmiddels allemaal dat dat niet meer het geval is.

Release kan op ieder moment
De release van de AirPower kan in theorie op ieder moment plaatsvinden. Apple hoeft bijvoorbeeld niet te wachten op een event of een ander speciaal moment. De AirPods verschenen in december 2016 ook plotseling in de online Apple Store en hetzelfde gebeurde onlangs nog met de Smart Battery Case. Datzelfde kan dus gebeuren met de AirPower, al weet niemand nog precies wanneer.

Ben je het wachten zat? Check dan onze lijst van AirPower alternatieven, waarmee je ook meerdere apparaten tegelijkertijd kan opladen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 januari 2019, 8:56
Bron Bron Digitimes
Categorieën Accessoires, Geruchten
Onderwerp airpower
Device AirPower
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.