Fitbit Alta HR bruin met man in pak

Fitbit Alta HR: compacte fitnessarmband heeft nu een ingebouwde hartslagmeter

De Fitbit Alta HR is de nieuwste fitnesstracker van Fitbit, met ingebouwde hartslagmeter die continu je hartslag in de gaten houdt.

“Het was een bewuste beslissing om geen hoogtemeter hartslagmeter in de Fitbit Alta in te bouwen”, schreef Fitbit een halfjaar geleden op het klantenforum. Het zou de prijs en het formaat van de fitnessarmband nadelig beïnvloeden. Toch heeft Fitbit nu de Alta HR aangekondigd, een slanke fitnessarmband die continu je hartslag meet. Ook kondigt Fitbit Sleep Stages aan, waarbij op basis vna hartslagmetingen wordt gekeken in welke slaapfasen je verkeert.

Fitbit Alta HR kleuren

Fitbit Alta HR: fitnessbandje met hartslagmeter

Het is alweer een tijdje geleden dat Fitbit nieuwe fitnesstrackers aankondigde. De Fitbit Alta HR heeft continue hartslagmeting en maakt daarbij gebruik van PurePulse hartslagtechnologie, automatische bewegingsdetectie en slaapmeting. De batterijduur van 7 dagen zorgt ervoor dat je maar één keer per week hoeft op te laden. Notificaties houden je op de hoogte als er iets op je smartphone gebruikt.

Fitbit Alta HR in roze tijdens het shoppen

De Fitbit Alta HR is in meerdere kleuren verkrijgbaar en ligt vanaf april in de winkels voor €149,95. Begin april 2017 is de Alta HR wereldwijd online en in de Nederlandse winkels te koop. De Special Edition Alta HR kost €169,95 en voor extra polsbandjes betaal je €29,95. Je kunt ook luxe lederen bandjes aanschaffen voor €59,95 en een luxe metalen armband van €89,95.

Hartslagmeting is volgens Fitbit de functie waar eht meest om werd gevraagd. PurePulse is beschikbaar dankzij een speciaal ontwikkelde chip met minder en kleinere componenten. Het leverde een 25% compacter ontwerp op dan de Fitbit Charge 2. Hoeveel compacter de Alta HR is ten opzichte van de Alta zonder hartslagmeter, meldt de fabrikant niet. Wel laten ze weten dat de meting van het calorieverbruik door de dag heen beter is, ook bij locatiegebonden inspanningen zoals yoga en spinning.

Fitbit Alta HR bruin met man in pak

Je volgt gedurende de dag je rusthartslag op de tracker en je ziet trends in de bijbehorende Fitbit-app. Daar kun je ze ook vergelijken met hartslag bij inspanning, zodat je kunt zien hoe je hartconditie verbetert.

Sleep Stages en Sleep Insights

Gelijktijdig met de Fitbit Alta HR kondigt het bedrijf ook twee nieuwe slaaptools aan: Sleep Stages en Sleep Insights. Beide geven beter inzicht in de kwaliteit van je slaap en helpen je beter te slapen. Fitbit heeft daarbij gebruik gemaakt van data die ze sinds 2012 verzamelen.

Sleep Stages gebruikt je hartslagtempo om lichte, diepe en REM-slaapduur te bepalen en meet ook hoe lang je ’s nachts wakker bent. Zo krijg je een beter beeld van de kwaliteit van je nachtrust. De functie maakt gebriuk van PurePulse, waarbij gekeken wordt naar hartslagversnelling en hartslagvariatie. Lichte slaap (N1 en N2) is belangrijk voor je geheugen, leervermogen en herstel na fysieke inspanning. Dit omvat zo’n 50% tot 60% van de totale slaaptijd. Diepe slaap (N3) draagt bij aan een gezond immuunsysteem, spiergroei en spierherstel. Dit beslaat zo’n 10% tot 25% van de slaaptijd. Tijdens remslaap droom je veel, maar deze periode is ook belangrijk voor mentaal herstel en geheugenontwikkeling. Dit is zo’n 20% tot 25% van de tijd die je in bed doorbrengt. Tenslotte zijn er nog waakperiodes, waarvan er tussen de 10 en 30 per nacht zijn.

Dat alles kun je dus meten met de Fitbit Alta HR.

Fitbit Alta HR roze met yoga-vrouw

Nou is het verzamelen van data wel grappig, maar je moet er natuurlijk ook iets mee doen. Daar komt Sleep Insights voor opdraven. Deze functie zorgt voor persoonlijke begeleiding bij het verbeteren van je nachtrust. Sleep Stages is de afgelopen twee jaar ontwikkeld in samenwerking met het Fitbit-panel met slaapexperts en met gebruikmaking van data van miljoenen gebruikers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 maart 2017, 15:51
Categorie Accessoires
Onderwerpen fitbit, fitness

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.