iPhone 8-concept met verschillende kleuren.

‘Apple’s mogelijke nieuwe leverancier van OLED-schermen mikt op iPhone van 2018’

Apple probeert wereldwijde tekorten aan OLED-schermen voor de iPhone 8 mogelijk op te vangen met een nieuwe leverancier. Maar het Chinese BOE lijkt een serieuzer kandidaat voor de opvolger van de iPhone 8 in 2018.

iPhone 8-concept met verschillende kleuren.Apple is op zoek naar een extra leverancier voor OLED-schermen van toekomstige iPhones. Volgens Bloomberg overweegt Apple in zee te gaan met het Chinese BOE. Het zou de eerste leverancier buiten Japan en Zuid-Korea zijn. Maar het is de vraag of deze leverancier voldoende schermen kan produceren voor de iPhone 8, die dit najaar wordt verwacht. De zoektocht van Apple naar extra leveranciers van OLED-schermen wijst er mogelijk op dat volgend jaar alle iPhone-modellen voorzien worden van een OLED-scherm.

‘Apple test OLED-schermen van BOE’

Apple zou volgens Bloomberg problemen ondervinden door wereldwijde tekorten van OLED-schermen en daarmee op een tekort aan schermpjes voor de iPhone 8. Daarom probeert het bedrijf schermen van het Chinese BOE, als mogelijke extra leverancier. Eerder sloot Apple al een deal met Samsung, dat naar verluidt 160 miljoen schermen zal leveren. Opvallend is echter dat BOE voorlopig nog niets aan Apple kan leveren. Het bedrijf bouwt in de Zuidwestelijke Chinese provincie Sichuan twee fabrieken die de schermen gaan produceren, waarvan de fabriek in Chengdu pas komende zomer klaar zal zijn. Dat is niet meer op tijd voor de iPhone 8. De tweede fabriek in Mianyang gaat pas over twee jaar in bedrijf. Met de bouw van de fabrieken is een investering van zo’n 14.5 miljard dollar gemoeid.

Mogelijk OLED-schermen in alle iPhones vanaf 2018
Het is interessant dat Apple op zoek is naar een toekomstige leverancier van OLED-schermen, terwijl deze leverancier nog geen massaproductie zal kunnen leveren. Zodra de iPhone 8 op de markt is kan Apple eventuele tekorten wel aanvullen met de leveringen van BOE, maar de massaproductie van de iPhone 8 start al ruim daarvoor. Dit wijst er mogelijk op dat Apple zich al voorbereidt op de opvolger van de iPhone 8, die pas volgend jaar op de markt komt.

Volgens een ingewijde die met Bloomberg sprak, is dat waar het bedrijf op doelt. BOE zou dan mogelijk een van de leveranciers kunnen zijn die OLED-schermen voor alle toekomstige iPhones levert. Beide fabrieken zouden op termijn 1,6 miljoen vierkante meter aan substraten — de dunne oppervlakken waaruit schermen gemaakt worden — kunnen leveren, zo verwacht het bedrijf. Een ambitieus doel. Het is meer dan het totale aantal schermpjes dat in heel 2016 werd geproduceerd.

De vier grootste leveranciers van OLED-schermen — Samsung, Sharp, LG en Japan Display — hebben naar verluidt te weinig capaciteit om alle iPhones dit jaar van een OLED-scherm te voorzien. Dit zou de belangrijkste reden zijn waarom Apple dit jaar slechts één iPhone-model van een OLED-scherm voorziet. Volgens de laatste geruchten komt Apple dit jaar met drie nieuwe iPhone-modellen, waaronder een 5,8-inch model dat als enige van een OLED-scherm en glazen behuizing voorzien zal zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 februari 2017, 12:03
Categorie Geruchten
Onderwerpen iPhone 8, oled

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.