iPhone-hacker George Hotz werkt niet langer bij Facebook

De bekende iPhone-hacker Geohot werkt niet langer bij het sociale netwerk Facebook. Op het moment is hij werkzaam voor Backplane, een Amerikaanse start-up die wordt ondersteund door Lady Gaga.

Geohot BackplaneIn juni 2011 kwamen we erachter dat de bekende iPhone-hacker George ‘Geohot’ Hotz al sinds mei voor het sociale netwerk Facebook werkte. Een baan die hij niet heel lang wist vast te houden: zo blijkt dat hij inmiddels het bedrijf heeft verlaten, om aan de slag te gaan bij start-up Backplane, waar ook Lady Gaga nauw bij betrokken is. Geohot werd wereldberoemd toen hij in 2007 als eerste een unlock voor de iPhone uitvoerde.

De ontdekking werd gedaan door Business Insider, die hem bij Backplane trof en uiteindelijk ook meeging naar een hackathon. Veel liet hij niet weten over zijn nieuwe baan: hij zou vooral de pizza en de werkplek waarderen.

Geohot stond vorig jaar opnieuw in de schijnwerpers. Hij slaagde er toen in om de Playstation 3 te hacken, waarna Sony de hacker snel voor de rechter sleepte. De zaak werd uiteindelijk zonder grote gevolgen geschikt, maar Geohot moest beloven nooit meer een product van Sony te hacken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 januari 2012, 10:21
Categorie Apple
Onderwerpen facebook, geohot, george hotz

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.