iPhone-gekte in Japan: 4 tijdschriften over de iPhone

In Japan liggen maar liefst 4 tijdschriften in de kiosk, die over de iPhone gaan. Dat is uitzonderlijk, want zelfs in de VS durft geen uitgever zo'n tijdschrift aan.

japanese_iphone_magsTijdschrift over de iPhone lezen? In Nederland zou een tijdschrift over de iPhone geen kans hebben en zelfs in de VS heeft nog geen uitgever zich eraan gewaagd. Maar in Japan zien ze er wel brood in: maar liefst 4 iPhone-magazines liggen in de kiosk. De iPhone is nog maar een maand te koop in Japan. Een aantal magazines is gewijd aan tutorials om de iPhone te jailbreaken maar het geeft wel een indruk van de populariteit

Macenstein schrijft dat in de VS nog maar twee of drie Mac-tijdschriften over zijn. In Nederland is er nog maar eentje: MacFan.

Er is nog meer nieuws in Japan: daar speelt momenteel een geval van twee oververhitte iPod nano’s. Het gebeurde in Tokio, waar een stuk papier en een stromat verschroeiden, heeft een overheidsofficial bekendgemaakt. Gewonden vielen er niet. Een defect in de lithium-ion-batterij lijkt het meest waarschijnlijk.

Ook interessant is om eens een blik te werpen in de Japanse iTunes App Store. Wat kopen ze daar zoal? Geen spelletjes, blijkt: het notitieblok iNote, de schilderijen-applicatie Art Envi en de sequencer PaklSound1 staan in de top 3 van populairste betaalde apps. Koi Pond doet het trouwens ook goed.

Serieuze lui, die Japanners. Zou het daarom zijn dat de iPhone-tijdschriften ook wel kans hebben?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 augustus 2008, 20:15
Categorie Achtergrond
Onderwerpen app store, japan, tijdschriften

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.