Mini-bespreking: Compass Free en Koi Pond voor iPhone (App Store)

Compass Free en Koi Pond zijn beide erg kleine applicaties, waar je niet zoveel mee kunt. Compass Free is, zoals de naam al zegt een handig (gratis) kompas. Koi Pond is een vijvertje met vissen dat best levensecht oogt en grappig is uitgevoerd.
Ramy Mobarak - · Laatst bijgewerkt:

Koi Pond - VissenAls je soms het aanbod in de App Store kijkt hoeven applicaties tegenwoordig niet meer handig te zijn, maar vooral leuk zijn en geschikt zijn om de tijd doden. Dat wil zeggen, als je geen echt kompas nodig hebt, maar dan blijft het hier besproken Koi Pond alsnog nutteloos. Wat overigens niet wil zeggen dat deze laatste applicatie er niet mooi uitziet of niet goed gemaakt is. Integendeel zelfs. Compass Free kennen de meesten waarschijnlijk nog wel uit Installer, waar hij ook te verkrijgen was. Laten we dit mini-review daarom met Compass Free beginnen.

Compass Free

Compass Free - Het kompasDe naam zegt het al: het gaat om een gratis kompas-applicatie. Er is nog geen betaalde versie van Compass, maar dat is de ontwikkelaar wel van plan volgens de aankondiging in de gratis versie. Compass Free heeft een vrij simpele interface. Je ziet 4 pijltjes die het noorden, oosten, zuiden en het westen aangeven. Verder zie je uit het midden naar een zijkant een doorzichtige grijze streep lopen. De bedoeling is dat je buiten (overdag) je vinger recht omhoog precies in het midden houdt en de iPhone (of iPod touch) zo draait dat de schaduw van je vinger precies in deze grijze streep valt. Op dit moment houd je je iPhone precies goed en wijzen de 4 pijlen de goede kant en dus de juiste windrichting op.

Omdat de zon natuurlijk niet de hele dag op dezelfde plek staat, draait de grijze streep steeds een beetje zodat hij op ieder moment van de dag toch nog de juiste kant op wijst. Deze grijze streep neemt de tijd van je iPhone over om op de juiste positie te gaan liggen, waardoor de applicatie voor iedereen ter wereld geschikt is. Tenminste: als je in het zuidelijk halfrond woont, wijst de pijl van het noorden juist naar het zuiden.

Compass Free heeft een gemiddelde van 3 sterren.
Ga direct naar Compass Free in de App Store.

Koi Pond

Koi Pond - Vissen vluchtenDe interface van Koi Pond is veel fraaier en ook veel interactiever. Je kunt Koi Pond niet echt een spel noemen, maar desondanks is het een erg leuke applicatie. Na het opstarten verandert je beeldscherm in een vijvertje met daarin een aantal vissen (Koikarpers, vandaar de naam Koi Pond – koivijver). Wanneer je het scherm aanraakt zie je een soort plonseffect. Het water begint te golven en de vissen schieten weg. Het klinkt vanaf het beeldscherm waarschijnlijk minder leuk dan het is!

Het design is erg goed en de koikarpers zien er ook levensecht uit. Je hebt de keuze uit vier kleuren voor het water: blauw, blauw/groen, olijfgroen en gewoon groen. Ook het aantal vissen is zelf te bepalen: nul, één, drie of vijf. Als laatste zijn er ook lelieplanten, waarvan het aantal ook weer zelf gekozen kan worden.

Koi Pond is jammer genoeg niet gratis, maar met een prijs van €0,79 eurocent ook weer geen megagrote uitgave. Koi Pond heeft een gemiddelde van 4,5 sterren in de App Store.
Ga direct naar Koi Pond in de App Store.

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.