iPhone 8 Apple Store Palo Alto klant

Apple werkt aan oplossing voor krakende telefoonspeaker in iPhone 8

Apple gaat een krakend geluid in de telefoonspeaker van de iPhone 8 oplossen. Een klein deel van de gebruikers hoort statische ruis, maar dat blijkt gelukkig makkelijk te verhelpen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple gaat een oplossing zoeken voor een krakend geluid in de telefoonspeaker van de iPhone 8. Een kleine groep gebruikers zegt dat ze een kraakgeluidje horen, dat lijkt op statische ruis. Het doet zich voor tijdens telefoon- en FaceTime-gesprekken.

Update 3 oktober 2017: Dit probleem is opgelost in de iOS 11.0.2 update.

iPhone 8 heeft last van krakende oorspeaker

Krakend geluid bij iPhone 8

Apple heeft in een verklaring aangegeven dat er inderdaad mensen zijn die last hebben van een krakend geluid. Het zou gaan om een relatief kleine groep mensen. Het gekraak is ook niet echt luid en is niet bij elk gesprek te horen, maar kan bij dagelijks veelvuldig bellen wel vervelend worden. In een toekomstige iOS-update gaat Apple het oplossen, zo heeft het bedrijf beloofd.

We zijn op de hoogte van het probleem, dat een klein aantal klanten treft. Ons team werkt aan een fix, die zal worden opgenomen in een toekomstige software-release.

Gebruikers meldden het gekraak eerder al op de Apple-supportforums en op Reddit. Het komt voor bij meerdere providers wereldwijd, maar mensen die er last van hebben melden dat het niet in elk gesprek te horen is.

In onderstaande video kun je het beluisteren:

Voor iCulture-lezers die ook de statische ruis of getik horen is er een simpele oplossing: zet de telefoon op handsfree tijdens het bellen of gebruik oordopjes. Volgens Apple ligt het probleem in de software en niet in de hardware. Vandaar dat ze het kunnen oplossen met een iOS-update.

Gisteravond verscheen iOS 11.0.1 als eerste update voor iOS 11. Daarin wordt een probleem met Exchange mailbug opgelost, waardoor mensen niet in staat waren om e-mailberichten te versturen vanuit Outlook, Office 365 of Exchange Server-mailaccounts.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 03 oktober: Probleem opgelost in iOS 11.0.2 update.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 oktober 2017, 19:02
Categorie iDevices
Onderwerp iPhone 8
Devices iPhone 8, iPhone 8 Plus

Actuele iPhone 8 deals

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.