iPhone 8 concept met Touch Bar

Nieuwe iPhone 8-concepten: Touch Bar, snelle toegang tot notificaties en meer

Voor de iPhone 8 moeten we nog even geduld hebben. Maar nu de geruchtenstroom op gang komt, verschijnen er ook interessante nieuwe concepten. We zetten een aantal op een rij.

iPhone 8 concept met Touch BarTerwijl de geruchtenstroom rustig aanzwelt, verschenen er de afgelopen weken ook weer de nodige iPhone 8-concepten. Sommige kiezen voor de bekende weg, maar er zijn er ook die geheel nieuwe ideeën introduceren. Een iPhone 8 met Touch Bar bijvoorbeeld. Of altijd toegang tot je notificaties. We zetten een aantal recente concepten op een rij.

Randloos iPhone 8-ontwerp met Touch Bar

Als we de geruchten mogen geloven, zou Apple de iPhone 8 willen voorzien van een randloos ontwerp waarbij het scherm doorloopt. In onderstaande conceptvideo zien we dat goed terug, maar de maker gaat nog een stapje verder. In onderstaand concept van Thadeu Brandão zien we ook de Touch Bar van de nieuwe MacBook Pro’s in afgeslankte vorm terugkomen. Handig voor snelle toegang tot vrienden en fotofuncties. Wishful thinking waarschijnlijk, want er zijn geen geruchten die erop wijzen dat Apple de Touch Bar nu al naar de iPhone wil brengen. Al is het op de lange termijn ook weer niet ondenkbaar.

Altijd toegang tot notificaties
Het tweede concept richt zich op een handige functie als het scherm van de iPhone niet actief is. Dankzij een klein schermpje in de onderste rand van het toestel zou je dan snel moeten zien of je nog notificaties hebt van apps of telefoongesprekken bijvoorbeeld. Het lijkt een beetje op bovenstaand Touch Bar-concept, maar dan een stuk subtieler. Met een simpele veegbeweging zou je dan meteen de app kunnen openen. Dat is veilig dankzij Touch ID ingebouwd in het scherm. Je wilt immers niet dat zomaar iedereen bij je apps en telefoongesprekken kan. Eenmaal ontgrendeld zou deze onderste rand wijzigen afhankelijk van de app die je gebruikt, net zoals de Touch Bar van de MacBook Pro.

Nieuw plekje voor de camera
Het derde concept van de iPhone 8 is eigenlijk het minst spannend. Het toont een design dat veel lijkt op de iPhone 7. Het enige verschil is de plaatsing van de camera aan de achterzijde van het toestel. Die zit verstopt achter het Apple-logo in het midden. De dubbele LED-flitsers bevinden zich vervolgens in de bovenrand van het toestel. Leuk bedacht, maar in de praktijk is de huidige plaatsing van iPhone-camera waarschijnlijk praktischer. Als je de iPhone vasthoudt, bedek je immers nogal snel het Apple-logo met je hand of vingers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 februari 2017, 12:53
Categorie iDevices
Onderwerpen concept, iPhone 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.