Roofbot: Puzzler on the Roof voor iPhone en iPad

Fraai puzzelspel Roofbot is Apple’s gratis App van de Week

Roofbot: Puzzler on the Roof voor iPhone en iPad is Apples gratis App van de Week. In dit fraaie puzzelspel beweeg je een transportrobot over daken terwijl je pakketjes verzamelt. De bediening lijkt kinderlijk eenvoudig, maar schijn bedriegt...

Met de wekelijkse App Store-refresh heeft Apple weer een nieuwe App van de Week uitgekozen. Deze week is dat het fraaie puzzelspelletje Roofbot: Puzzler on the Roof (link). Het spelletje verscheen in oktober vorig jaar en is dus nog vrij nieuw. Roofbot kost normaal gesproken 3 euro, maar is de komende week gratis te downloaden.

Roofbot: Puzzler on the Roof voor iPhone en iPad

Puzzelspel Roofbot voor iPhone en iPad

In het puzzelspel speel je Roofie, een vriendelijk ogende zwevende transportrobot met een propellor op zijn hoofd. Zijn doel: de planeet en zijn familie redden. Aan jou de taak om Roofie over daken van gebouwen te loodsen en de gekleurde energieballen mee te nemen. De bediening is eenvoudig: je veegt gewoon in de richting die Roofie op moet bewegen. Maar zodra je een tegel op het dak passeert, zakt die tegel in en kun je dus niet meer terug. Denk dus goed na welke route je kiest. Om een level te halen, moet je de gekleurde ballen die je onderweg meeneemt in de juiste gaten deponeren. Daarmee ontgrendel je de gekleurde tegel waarmee je het level afrondt.

Het spel telt 120 verschillende levels en is geschikt voor iPhone en iPad. Op de iPhone speel je het in de landschapsweergave. De makers hebben veel aandacht besteed aan details, zoals de daken en wat Roofie doet als je niet speelt. Met verschillende in-app aankopen (variërend van 0,99 tot 7,99 euro) kun je hints kopen die je door het spel loodsen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 februari 2017, 13:30
Categorie Apps
Onderwerp app van de week

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.