tsmc

‘Alleen TSMC maakt de A10-chip van de iPhone 7, Samsung buitenspel gezet’

Apple laat de productie van de nieuwe iPhone-chip niet meer over aan twee verschillende partijen. Alleen TSMC zou de A10-chip gaan ontwikkelen, waardoor Samsung buiten spel wordt gezet, zeggen bronnen.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

tsmc

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat de A9-chip van de iPhone 6s en iPhone 6s Plus door twee verschillende bedrijven gemaakt is. Zowel Samsung als TSMC leveren een versie van de A9-chip die kleine onderlinge verschillen vertoonden. Bij de A10-chip kan dat weer gaan veranderen. Apple zou van plan zijn om voor de iPhone 7 uitsluitend chips door TSMC te laten produceren.

Als het verhaal van het Taiwanese Commercial Times (via Eetimes) klopt, zou het slecht nieuws zijn voor Samsung.

TSMC krijgt alleenrecht op A10-chip

Volgens de anonieme bronnen van Commercial Times wordt TSMC de enige leverancier van de nieuwe chip, net zoals ten tijde van de A8-chip. De keuze voor TSMC zou te maken hebben met speciale productietechnieken die Samsung niet in huis heeft. Maar het kan natuurlijk best zo zijn dat er nog een achterliggende reden is: Apple is blij dat ‘chipgate’ in de kiem kon worden gesmoord en wil geen verdere discussies voer verschillen tussen de chips.

De massaproductie van deze nieuwe iPhone-chip moet in maart van start gaan, zodat ze op tijd klaar zijn voor de komst van de iPhone 7 in september 2016. Eerder deze week liet Apple-analist Ming-Chi Kuo de term ‘A10-chip’ ook al vallen, toen hij zijn verwachtingen voor de iPhone 7 voorspelde.

4-inch iPhone in 2016?

Volgens Kuo krijgt de iPhone 7 Plus 3GB RAM en komen er wederom twee verschillende formaten. Daarnaast beweert de beroemde analist dat Apple begin 2016 toch echt met een nieuwe 4-inch iPhone komt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 november 2015, 12:33
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen iPhone 7, tsmc

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7 het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.