Skype heeft 3D Touch en Peek en Pop.

Skype geeft voorproefje van nieuwe functies om jezelf te uiten

Microsoft heeft een voorproefje gegeven van nieuwe functies voor Skype. Het gaat onder meer om nieuwe reactiemogelijkheden, een nieuwe zoekfunctie en meer handige verbeteringen.

Skype heeft 3D Touch en Peek en Pop.Microsoft heeft enkele nieuwe functies voor Skype aangekondigd, waarmee je je in de app op ‘nieuwe manieren’ kan uiten. Het gaat om vier nieuwe functies, zoals een geïntegreerde camera, twee nieuwe reactiemogelijkheden en een nieuwe zoekfunctie. De functies zijn onderdeel van het bètaprogramma Skype Preview voor Android en iOS. Wanneer de reguliere versie van Skype de nieuwe functies krijgt is nog niet duidelijk.

Testversie Skype brengt viertal nieuwe functies

Op het Skype-blog gaf Microsoft alvast een voorproefje van de nieuwe functies. Zo voegt Skype twee nieuwe reactiemogelijkheden toe aan de app. In de eerste plaats kun je straks tijdens een audio- en videogesprek live emotions en tekst toevoegen. Ook deel je meteen foto’s met degene met wie je in gesprek bent. Daarnaast krijg je ook in een gewoon chatgesprek meer mogelijkheden om jezelf te uiten. Zo kun je direct reageren op elk willekeurig bericht met emoticons, bijvoorbeeld met een hartje of een duimpje omhoog. Dit lijkt erg op wat Apple sinds iOS 10 in de Berichten-app ondersteunt.

Skype laat je reageren vanuit videogesprekkenSkype laat je rechtstreeks op berichten reageren

Zoekpaneel en geïntegreerde camera
Ook kondigde Skype een nieuw zoekpaneel aan in de app. Van hieruit deel je snel linkjes of zoek je naar nieuws, restaurants, films en andere informatie, waarvoor je de app niet meer hoeft te verlaten. Ook vind je hier uitbreidingen, zoals GIPHY voor het delen van gifjes in de app. Het zoekpaneel is direct toegankelijk met een eenvoudige veegbeweging. Hetzelfde geldt ook voor de vierde vernieuwing, een geïntegreerde camera, die je vanuit uit elk gesprek kan oproepen. Foto’s kun je voorzien van emotions, stickers en annotaties.

Skype krijgt nieuw zoekpaneel voor links, nieuws, restaurantsSkype maakt camera overal toegankelijk

De nieuwe functies zijn onderdeel van van het betaprogramma Skype Preview. Op Android kan iedereen hieraan deelnemen met de speciale versie in de Google Play Store. Maar voor iOS maakt Skype gebruik van Testflight, waarvoor slechts beperkte ruimte is. Via de website kun je je aanmelden om Skype Insider voor iOS te worden, maar dat geeft geen garantie op deelname aan het testprogramma.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 februari 2017, 14:00
Categorie Apps
Onderwerp skype
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.