LG Ultrafine aansluiting

Levertijd LG UltraFine 5K-beeldscherm loopt op naar 5-6 weken

De levertijd van de LG UltraFine 5K loopt op naar 5 tot 6 weken, terwijl de fabrikant probeert alle nog niet uitgeleverde modellen te repareren.

LG Ultrafine aansluiting

Apple zal waarschijnlijk wel twee keer nadenken voordat ze weer met een leverancier van externe beeldschermen in zee gaan. De levertijd van de LG UltraFine 5K is inmiddels opgelopen tot 5 tot 6 weken, omdat de fabrikant eerst de problemen met hardware-shielding meot oplossen. Maar daarmee zijn alle problemen niet opgelost, want de LG UltraFine-schermen blijken de MacBook Pro nauwelijks opgeladen te kunnen houden.

UltraFine 5K: levertijd 5-6 weken

Het nieuwe UltraFine 5K-beeldscherm is exclusief via de Apple Store verkrijgbaar. Het is ook het beeldscherm dat Apple persoonlijk aanbeveelt als extern scherm voor de nieuwe MacBooks. Maar echt soepel gaat het niet. Apple heeft nog geen officiële reactie gegeven op de vertragingen en de problemen, maar inmiddels is wel bekend dat het niet om een verstoring door routers gaat. Interferentie door RF-signalen zouden voor problemen zorgen, omdat de displays daarvoor onvoldoende waren afgeschermd.

Inmiddels heeft LG aangegeven dat de oorzaak van het probleem is gevonden: de kabels die bij nieuwe modellen van het LG UltraFine 5K-scherm worden meegeleverd, zijn voorzien van extra bescherming zodat de monitors weer gewoon bij een router geplaatst kunnen worden. Het gaat om alle modellen die na februari 2017 geproduceerd worden. Inmiddels is LG druk bezig om de voorraad reeds geproduceerde modellen te voorzien van de nieuwe shielding, voordat ze in handen van consumenten komen.

LG UltraFine-display.

Consumenten klaagden vlak nadat de eerste LG UltraFine 5K-schermen waren uitgeleverd dat de verbinding wegviel als het scherm bij een Wi-Fi-router werd geplaatst. Mensen die al een dergelijk scherm hebben gekocht moeten met LG contact opnemen om achteraf de betere afscherming te laten plaatsen. Dit wordt per geval afgehandeld.

UltraFine 5K-scherm: ook probleem met opladen MacBook Pro

De LG UltraFine-modellen zijn bedoeld als opvolger van de Thunderbolt-schermen die Apple zelf op de markt bracht. Met een scherm van 5.120 x 2880 pixels en ondersteuning voor Wide Color (P3) zijn de specs in ieder geval goed. Toch zijn er nog meer problemen: het scherm blijkt niet genoeg stroom te leveren om de 15-inch MacBook Pro opgeladen te krijgen. Dit ontdekte YouTuber Marques Brownlee ontdekte dat de batterij van zijn 15-inch MacBook Pro langzaam leegliep, terwijl hij een video met Final Cut Pro aan het bewerken was.

De 15-inch MacBook Pro vereist 85 Watt. Dat is ook het vermogen dat het scherm op papier zou moeten leveren. In de praktijk blijkt het rond de 62 Watt te zijn. Bij zware taken kun je daarom beter de oplader aansluiten.

Mocht je nog steeds vertrouwen hebben in de LG UltraFine 5K, dan kun je er eentje kopen voor €1049 in de Apple Store. De 1,5 sterrenwaardering belooft alleen weinig goeds.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 februari 2017, 10:42
Categorie Accessoires
Onderwerpen beeldscherm, macbook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.