iOS 10 voor de iPhone, iPad en iPod touch.

‘iOS 10 op bijna helft van iPhones en iPads geïnstalleerd’

Volgens nieuwe cijfers staat iOS 10 inmiddels op bijna de helft van alle iPhones en iPhones geïnstalleerd. Het wisselt voorlopig nog stuivertje met iOS 9, al zal dat waarschijnlijk niet lang meer duren.

Het gaat goed met de populariteit van iOS 10. Volgens de nieuwste cijfers van onderzoeksbureau Mixpanel is het aantal installaties van Apple’s nieuwste besturingssysteem de afgelopen weken fors gestegen. Inmiddels staat iOS 10 op bijna de helft (47,65 procent) van alle apparaten geïnstalleerd en is daarmee iOS 9 nog net niet voorbijgestreefd. Iets minder dan de andere helft (48,59 procent) draait op dit moment nog iOS 9.

iOS 10 op bijna helft iPhones en iPads

Iets meer dan twee weken geleden kwam iOS 10 beschikbaar en stond volgens dezelfde cijfers na een dag al op 14 procent van de iDevices geïnstalleerd. Meer dan een dag na de release van iOS 9 het geval was. Sindsdien is iOS 10 stevig doorgegroeid. Een kleine week later stond de teller al op 34 procent en is nu doorgegroeid naar bijna 48 procent. Voorlopig is het nog even stuivertje wisselen met iOS 9, maar uiteindelijk zal het iOS 9 wel voorbij gaan.

Mixpanel iOS 10 statistieken - 28 september 2016

Bij iOS 10 heeft Apple voor het eerst ondersteuning voor de iPhone 4s en een aantal oudere iPads gestaakt. Die zullen dus bij iOS 9 moeten blijven. Toch zijn er door de iPhone 7 ook weer een groot aantal iOS-apparaten bijkomen die standaard al op iOS 10 draaien. Totdat Apple officiële cijfers bekendmaakt, zullen we het met deze cijfers van Mixpanel moeten doen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 september 2016, 8:43
Categorie iOS
Onderwerp ios 10

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren. De update is opgevolgd door iOS 11.

iOS 10

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.