iPhone 6s reclame met het snijden van uien.

Apple start reparatieprogramma voor iPhone 6s (Plus) die niet meer aan gaat

Gaat je iPhone niet meer aan en heb je een recent geproduceerde iPhone 6s of iPhone 6s Plus? Dan kom je in aanmerking voor een nieuw reparatieprogramma.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reparatieprogramma voor iPhone 6s (Plus)

Er blijkt een kapot component te zitten in de iPhone 6s en iPhone 6s Plus-modellen die tussen oktober 2018 en augustus 2019 zijn geproduceerd. Die zorgt ervoor dat het toestel niet meer opstart. Apple heeft niet aangegeven om welke component het gaat. Wel zou het gaan om een beperkte reeks serienummers. Heb je een iPhone 6s of iPhone 6s Plus en zit je met het genoemde probleem, dan kun je met een serienummer-checker kijken of jouw toestel in aanmerking komt. Je vindt het iPhone-serienummer op de verpakking, via iTunes of door naar de Instellingen-app te gaan. Mocht je op deze manier het serienummer niet kunnen raadplegen, dan kun je ook op de simkaarthouder kijken voor het IMEI-nummer, want dat kun je eventueel ook gebruiken. Apple zegt op de betreffende supportpagina: “Als u support nodig hebt maar het Instellingen-menu niet ziet, kunt u het IMEI-/MEID-nummer gebruiken in plaats van het serienummer.”


De iPhone 6s Plus werd na de aankondiging van de iPhone XS en iPhone XR niet meer verkocht via de Apple Store, maar bij sommige providers kan het toestel nog langer in het assortiment zijn gebleven. Ook verkocht Apple deze modellen nog in bepaalde regio’s, zoals in India.

Wat moet je doen?
Staat jouw serienummer in de lijst, dan kun je naar de Apple Store of naar een geautoriseerde serviceprovider gaan om je toestel te laten repareren. Woon je ver bij de Apple Store vandaan, dan kun je je toestel opsturen en wordt het verder per post afgehandeld. Heb je al eerder betaald voor een reparatie, dan kun je vragen of je dit terugkrijgt. Het programma geldt tot twee jaar na aankoop.

iPhone 6s Plus in gebruik

Ondertussen lopen er nog allerlei andere reparatieprogramma’s voor Apple-producten. Zit je met een hardnekkig probleem en denk je dat het een fabricagefout is, dan kun je het beste even kijken of je misschien ergens voor in aanmerking komt.

Bekijk ook

Reparatieprogramma's: alles over Apple's lopende programma's voor reparatie en vervanging

Apple heeft meerdere reparatieprogramma's lopen, waardoor je voor bepaalde defecten in aanmerking komt voor gratis vervanging of reparatie. Welke reparatieprogramma's heeft Apple allemaal en hoe check je of je in aanmerking komt? In dit overzicht lees je er alles over!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.