Apple Arcade apparaten

Apple Arcade nu ook op de Mac speelbaar

Voor mensen die de Golden Master hebben

Apple heeft de schakelaar omgezet: Apple Arcade is vanaf nu ook op de Mac speelbaar. Daarvoor moet je momenteel nog de macOS Catalina Golden Master hebben, maar over een paar dagen kan iedereen ermee aan de slag.

Voor ontwikkelaars en publieke betatesters is er ondertussen de macOS Catalina Golden Master, de allerlaatste release voordat de definitieve versie verschijnt. Wie de Golden Master al heeft draaien kan dit weekend los gaan in Apple Arcade. Sinds vorig maand kun je al spelen op de iPhone en iPad en inmiddels is sinds een week is ook de Apple TV erbij gekomen. De definitieve versie van macOS Catalina staat gepland voor oktober, maar Apple heeft geen exacte datum genoemd. Een eerder gelekte datum van 4 oktober bleek een vertaalfout, waarbij voetnoot #4 iets verkeerd was opgevat door een lokaal team van Apple.


Op de Mac is Apple Arcade toegankelijk via een speciaal tabblad genaamd ‘Arcade’. Er is dus geen aparte app, zoals bij Muziek en TV. Je krijgt previews en gamevideo’s te zien, kunt screenshots bekijken en een samenvatting doorlezen. Ook krijg je 1 maand gratis om te proberen. Je betaalt daarna €4,99 per maand voor een gezin van maximaal 6 personen. Er zitten geen reclames en in-app-aankopen in en je mag de games op alle ondersteunde platformen spelen.

Apple Arcade devices.

Apple hoopt op termijn meer dan 100 titels te kunnen aanbieden. Momenteel gaat het om meer dan 50 titels van bekende gamestudio’s en onafhankelijke ontwikkelaars. Wat je op de Mac speelt is ook zichtbaar op iOS, iPadOS en tvOS en je kunt dan ook gewoon doorspelen waar je gebleven was.

Ook leuk: games rondom de Joker-film

Mocht je nog geen macOS Catalina hebben en toch zin hebben om iets te spelen, dan heeft Apple wat suggesties voor je die inhaken op Joaquin Phoenix’s new film Joker. Deze games zijn bijvoorbeeld:

  • Een vechtgame met Batman, Flash en Wonder Woman.
  • Een strategische RPG waarin je je favoriete superhelden en -schurken moet verzamelen.
  • Batman: The Enemy Within (gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 9.0+) - The Riddler is teruggekeerd naar Gotham City, maar de Joker is er ook nog steeds en Batman staat voor een lastige keuze.
  • De superhelden als LEGO-poppetjes. Superman, Wonder Woman, Green Lantern en anderen proberen te voorkomen dat de schurken Lex Luthor en de Joker Gotham City vernietigen.

Deze games zijn dus niet speelbaar via Apple Arcade, maar op de gebruikelijke wijze via de App Store op je iPhone of iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.