iPhone XS review liggend

Gerucht: ‘2019 iPhones behouden Lightning, worden geleverd met 5W-oplader’

Apple is volgens bronnen van plan om de Lightning-aansluiting te behouden in de 2019 iPhones. Bovendien lijkt het erop dat je er nog steeds een 5W-oplader bij krijgt.

Vorig jaar maakte Apple met de iPad Pro 2018 de overstap naar USB-C. Er waren geruchten dat de 2019 iPhones mogelijk USB-C krijgen, maar nu meldt het Japanse Macotakara dat Apple voor nu vasthoudt aan de Lightning-aansluiting. Apple behoudt daardoor alle huidige Lightning-accessoires, zoals oordopjes.

‘Lightning in 2019 iPhones, geleverd met 5W-lader’

Apple is volgens bronnen bij de accessoiremakers voorlopig niet van plan om Lightning af te schrijven. De 2019 iPhones krijgen volgens hen nog de Lightning-aansluiting en worden geleverd met dezelfde 5W-oplader, Lightning-naar-USB-A-kabel en Lightning-EarPods. Dat zou een behoorlijke domper zijn, omdat je via iPhone snelladen inmiddels veel sneller kan opladen. Voor snelladen heb je echter wel allerlei extra accessoires nodig, die volgens de bronnen dus ook dit jaar niet meegeleverd worden.

Kostenbesparing
Apple zou hiervoor gekozen hebben om kosten te besparen. Als Apple een snellere 18W-oplader met USB-C levert, moet er ook een nieuwe oplaadkabel geleverd worden. Bovendien zou Apple dan ook nieuwe EarPods met USB-C moeten uitbrengen. Of deze kostenbesparing ook betekent dat de verkoopprijs lager uitvalt, is nog onduidelijk. Sinds kort is het voor externe partijen wel mogelijk om goedkopere Lightning-kabels met USB-C uit te brengen, omdat Apple de MFi-specificatie vrijgegeven heeft.

Verder meldt Macotakara nog dat Apple dezelfde Qi-standaard handhaaft. Dat betekent dat je de 2019 iPhones draadloos oplaadt met dezelfde snelheid van 7,5W.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 februari 2019, 11:33
Bron Bron Macotakara
Via Via 9to5Mac
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen 2019 iPhone, lightning
Device iPhone 2019

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.