Gerucht: ‘2019 iPhones behouden Lightning, worden geleverd met 5W-oplader’

Apple is volgens bronnen van plan om de Lightning-aansluiting te behouden in de 2019 iPhones. Bovendien lijkt het erop dat je er nog steeds een 5W-oplader bij krijgt.

Vorig jaar maakte Apple met de iPad Pro 2018 de overstap naar USB-C. Er waren geruchten dat de 2019 iPhones mogelijk USB-C krijgen, maar nu meldt het Japanse Macotakara dat Apple voor nu vasthoudt aan de Lightning-aansluiting. Apple behoudt daardoor alle huidige Lightning-accessoires, zoals oordopjes.

‘Lightning in 2019 iPhones, geleverd met 5W-lader’

Apple is volgens bronnen bij de accessoiremakers voorlopig niet van plan om Lightning af te schrijven. De 2019 iPhones krijgen volgens hen nog de Lightning-aansluiting en worden geleverd met dezelfde 5W-oplader, Lightning-naar-USB-A-kabel en Lightning-EarPods. Dat zou een behoorlijke domper zijn, omdat je via iPhone snelladen inmiddels veel sneller kan opladen. Voor snelladen heb je echter wel allerlei extra accessoires nodig, die volgens de bronnen dus ook dit jaar niet meegeleverd worden.

Bekijk ook

Zo werkt iPhone snelladen: alles over de iPhone sneller opladen

De nieuwste iPhones werken met snelladen, maar hoe werkt dit precies? Met deze tip halveer je de oplaadtijd van je geschikte iPhone, dankzij snelladen met een zwaardere adapter en een techniek met de naam USB Power Delivery. Je leest er hier alles over!

Kostenbesparing
Apple zou hiervoor gekozen hebben om kosten te besparen. Als Apple een snellere 18W-oplader met USB-C levert, moet er ook een nieuwe oplaadkabel geleverd worden. Bovendien zou Apple dan ook nieuwe EarPods met USB-C moeten uitbrengen. Of deze kostenbesparing ook betekent dat de verkoopprijs lager uitvalt, is nog onduidelijk. Sinds kort is het voor externe partijen wel mogelijk om goedkopere Lightning-kabels met USB-C uit te brengen, omdat Apple de MFi-specificatie vrijgegeven heeft.

Verder meldt Macotakara nog dat Apple dezelfde Qi-standaard handhaaft. Dat betekent dat je de 2019 iPhones draadloos oplaadt met dezelfde snelheid van 7,5W.

Bekijk ook

Zo werkt Qi2, de standaard voor draadloos opladen van iPhones en meer

Lees alles over Qi2, de nieuwste standaard voor draadloos opladen. Hoe werkt Qi2, welke producten zijn er al en wat zijn de verschillen met MagSafe? We vertellen je alles wat je wil weten over Qi2.

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.