USB-C-accessoires voor je iPad Pro

Goedkopere USB-C-naar-Lightning kabels vanaf februari 2019 in de winkel

Om je iPhone op te laden met de nieuwste MacBooks heb je een USB-C-naar-Lightning kabel nodig. Momenteel zijn die nog nauwelijks in de winkel te vinden, maar Apple heeft nu eindelijk goedkeuring aan externe partijen gegeven om ze te maken.

Goedkopere USB-C naar Lightning kabels

Als je op dit moment een Lightning-kabel met USB-C-aansluiting nodig hebt, dan ben je aangewezen op Apple’s eigen kabel die voor een prijs vanaf 25 euro in de winkel ligt. Maar er komt binnenkort verandering in, want Apple heeft groen licht gegeven voor kabels van derden. Zo’n kabel is bijvoorbeeld nodig om je iPhone te kunnen snelladen via een MacBook-adapter.


De eerste, goedkopere kabels liggen vanaf februari of maart in de winkels. Nu de iPad Pro 2018 ook een USB-C-aansluiting heeft waarmee je je iPhone kunt opladen, krijgen opeens veel meer mensen behoefte aan zo’n kabeltje met aan de ene kant USB-C en aan de andere kant Lightning.

USB-C Lightning-kabel

Lightning-naar-USB-C met MFi-stempel
Apple heeft leden van het Made for iPhone-programma (MFi) geïnformeerd dat de zaak rond is en dat ze kunnen beginnen met de productie. Hiervoor is een nieuwe Lightning-connector met typenummer C94 nodig. Leden van het MFi-programma kunnen die bij Apple bestellen en vervolgens in hun kabels verwerken. Het gaat hierbij om merken als Anker, Aukey, Belkin en Incipio. De benodigde connector kost $2,88 per stuk en wordt over 6 weken verstuurd, zo heeft ChargerLab vernomen.

Snelladen vanaf iPhone 8
Heb je zo’n kabel dan kun je een iPhone 8 of nieuwer er sneller mee opladen. De C95-connector zou een maximum vermogen van 15 Watt aankunnen als je een standaard oplader gebruikt. Het voordeel van andere merken is dat er wat meer variatie ontstaat, bijvoorbeeld met versterkte kabels en kabels die wat goedkoper zijn.

Kun je niet daarop wachten, dan vind je Apple’s eigen kabels in een lengte van 1 or 2 meter in de winkel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 december 2018, 19:08
Categorie Accessoires
Onderwerpen kabel, lightning, usb-c
11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.