Plex Cloud

Plex Cloud gaat stoppen na maandenlange technische problemen

Plex stopt met de dienst Plex Cloud na maanden van technische problemen. Het lukte niet om een goede oplossing tegen redelijke kosten te vinden.

Plex Cloud stopt

De makers van de persoonlijke mediaspeler-software Plex hebben gebruikers op de hoogte gebracht dat ze gaan stoppen met Plex Cloud. Eind november gaat de stekker eruit, na maanden van technische problemen. Na uitvoerig onderzoek blijkt er geen haalbare manier te zijn om de dienst in de lucht te houden. “Door te stoppen met de support van Cloud kunnen we ons focussen op het verbeteren van de kernfunctionaliteit en nieuwe functies en content toevoegen”.


Plex ging in 2016 van start met Plex Cloud, een mediaserver in de cloud waarbij je gebruik kon maken van Amazon Drive. Dat kostte $60 per jaar voor onbeperkt gebruik. Later werden Dropbox, Google Drive en Microsoft OneDrive toegevoegd als opslagmogelijkheden en viel Amazon weer af. Het bleek lastig om al deze clouddiensten te ondersteunen. Er traden technische problemen op, waardoor de ondersteuning voor Amazon Drive moest worden gestopt. Sinds februari was het al niet meer mogelijk voor nieuwe gebruikers om Plex Cloud te gaan gebruiken. Sindsdien bevond de dienst zich in onderhoudsmodus.

Plex Cloud

Vanaf 30 november is het helemaal afgelopen. Plex gaat zich vanaf dat moment weer focussen op niet-cloudgebaseerd afspelen van je mediabestanden. Het lukt vanaf november niet meer om content af te spelen via Plex, maar je mediabestanden staan nog wel gewoon bij de genoemde opslagdiensten. Je kunt ze eventueel op een andere manier streamen of eerst downloaden voordat je kijkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 september 2018, 7:10
Bron Bron Variety
Categorie Diensten
Onderwerp plex
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.