iPhone 11 concept met camera.

Mogelijke schematische tekeningen van iPhone 11 tonen het ontwerp

Er zijn nieuwe schematische tekeningen opgedoken waarop de iPhone 11 te zien is. Het gaat om zogenaamde CAD-tekeningen van de drie nieuwe iPhones van 2019.

Schematische tekeningen van iPhone 11: eerste CAD-afbeeldingen

We schreven eerder dit jaar al over mogelijke schematische tekeningen van de 2019 iPhones, maar de nieuwe afbeeldingen zijn een stuk duidelijker. De plaatjes zijn afkomstig van Slashleaks. De site heeft zich gespecialiseerd in het vroegtijdig uitlekken van afbeeldingen van aankomende smartphones. Hoewel de site niet altijd betrouwbaar is, lijken de nieuwe plaatjes veel op ontwerpen die we de afgelopen tijd al gezien hebben.


CAD-afbeeldingen, wat staat voor computer-aided design, worden gebruikt door accessoiremakers om hoesjes te ontwerpen die nauw aansluiten op nieuwe modellen. Deze tekeningen laten vaak goed zien hoe de camerabult eruit ziet, welke knoppen er zijn en welke aansluitingen erop zitten. De nieuwe afbeeldingen zijn van zowel de 5,8-, 6,1- als 6,5-inch modellen verschenen.

iPhone 11 CAD schematische tekening.

De afbeeldingen van de 5,8- en 6,5-inch versies van de iPhone 11 lijken heel erg op elkaar. Het enige verschil tussen de twee is het scherm- en toestelformaat. Alle twee de modellen hebben drie cameralenzen aan de achterkant in een vierkante camerabult. De afgelopen maanden hebben we dit ontwerp al veelvuldig voorbij zien komen en in deze nieuwe tekeningen is dat niet anders. De camerabult lijkt wel veel vlakker te zijn dan nu het geval is, ook al is dat wel wat lastig te zien. Eerder gingen er wel al geruchten dat de camerabult vlakker is.

iPhone 11 Max CAD schematische tekening.

Aan de voorkant zijn er weinig veranderingen zichtbaar. De notch voor onder andere Face ID bestaat nog steeds uit vier sensoren en lijkt ook even groot te zijn als bij de huidige modellen. De schermrand zelf lijkt op basis van deze afbeeldingen ook ongewijzigd te zijn. Onderaan vinden we een aansluiting die heel erg lijkt op de huidige Lightning-aansluiting.

iPhone XR 2019 CAD schematische tekening.

Tot slot zien we op de plaatjes dat de opvolger van de iPhone XR de overstap maakt van een enkele lens naar een dubbele camera. De geruchten hierover gaan al een tijdje en deze tekeningen lijken dat te bevestigen. Apple presenteert de 2019 iPhone in september, waardoor de ontwerpen rond deze periode definitief gemaakt worden. De kans op het lekken van afbeeldingen is daardoor groter.

Ben je toe aan een nieuwe iPhone? Check dan ons overzicht waar je leest wat je kan verwachten van de 2019 iPhones.

Bekijk ook

iPhone 2019: alles over de iPhone 2019 functies en release

In dit artikel zetten we de 2019 iPhones op een rijtje. Hoe ziet de line-up van iPhones in 2019 eruit? En welke specificaties zitten erin? Dit zijn de iPhones van het jaar 2019!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.