LEGO Tower

Bouw je eigen wolkenkrabber in LEGO Tower voor iPhone en iPad

Ben je op zoek naar een leuke game die ook voor kinderen geschikt is? LEGO heeft LEGO Tower voor iOS uitgebracht, gemaakt door NimbleBit. Die kennen we al van de iOS-hit Tiny Tower, maar deze keer ga je in een heel andere omgeving je toren bouwen.

Tiny Tower is nu LEGO Tower

Tiny Tower verscheen al in 2011 en wist de harten van heel wat kinderen en volwassenen te veroveren. In 2014 verscheen er nog een spin-off met de naam Tiny Tower Vegas. Deze nieuwe game was al in pre-order te reserveren en als je dat had gedaan kreeg je een gratis helm. Let wel op, want het gaat om een freemium-game met de nodige in-app aankopen. Als je je kinderen loslaat op de game wil je misschien in-app aankopen uitschakelen om niet voor verrassingen te staan. Overigens zijn in-app aankopen niet noodzakelijk om de game leuk te kunnen spelen.

LEGO Tower: wolkenkrabbers bouwen

In LEGO Tower ga je, zoals de naam al aangeeft, een toren bouwen. Of beter gezegd: een wolkenkrabber met appartementen, winkels, een ziekenhuis en allerlei andere voorzieningen. Hoe hoger je bouwt, hoe meer opties je krijgt. Je kunt onderweg een hoop leuke LEGO-speeltjes verzamelen. Als speler van Tiny Tower kun je meteen aan de slag met LEGO Tower. Alles is hetzelfde, behalve dat je nu te maken hebt met LEGO-figuurtjes.

Doel van het spel is om te bouwen, liefst een zo hoog mogelijke wolkenkrabber want hoe meer verdiepingen je hebt, hoe meer mogelijkheden. Je kunt dan nieuwe figuurtjes unlocken en krijgt meer opties. Je kunt allerlei winkels, appartementen en meer bouwen, waarbij je alles naar smaak kunt aanpassen. Ook de bewoners en hun karakters liggen in jouw hand. Met het geld dat je verdient door de bewoners aan het werk te zetten kun je je toren nog hoger bouwen.

Maar het is natuurlijk wel zo leuk als je niet in je eentje zit te bouwen. Je kunt bij vrienden op bezoek gaan om te kijken wat zijn hebben gebouwd. Je kunt dan meteen items uitwisselen of meehelpen met bouwen, waarbij je weer nieuwe opties krijgt voor je eigen wolkenkrabber. Probeer maar eens neer te leggen als je er eenmaal aan begonnen bent.

LEGO diorama

Om de game te promoten organiseerde LEGO een evenement op het hoofdkantoor, waarmee werd geprobeerd om het Guinness World Record blokjesbouwen te verbreken en dat lukte. Tijdens een weekend gingen 1.500 LEGO-fans in Billund aan de slag om wolkenkrabbers te bouwen van echte blokjes. Het is ruim 21 vierkante meter groot en bevat 400 kilo aan blokjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
1 juli 2019 om 18:07
Onderwerpen
,
Categorie
Apps
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.