iPhone met dual audio Bluetooth

Gerucht: ‘iPhone 11 kan muziek naar twee Bluetooth-apparaten sturen’

Samen naar dezelfde muziek luisteren, elk via je eigen oortjes. Dat wordt wellicht mogelijk bij de volgende generatie iPhone. Volgens geruchten kan de iPhone 11 muziek naar twee Bluetooth-apparaten tegelijk sturen.

Muziek luisteren via twee koptelefoons tegelijk

Het is al mogelijk om met AirPlay 2 muziek naar meerdere speakers te sturen. Hiervoor heb je een multiroom audiosysteem nodig. Maar volgens de Japanse geruchtensite Macotakara komt er op de iPhone 11 ook ondersteuning voor dubbele Bluetooth-audio. Twee mensen kunnen dan op één iPhone naar muziek luisteren, terwijl ze allebei hun eigen draadloze koptelefoon dragen. Het kan ook naar twee sets AirPods worden gestuurd. Momenteel is er een beperking op dit gebied: je kunt maar met één audioprofiel tegelijk verbonden zijn.


Het is uiteraard wel mogelijk om meerdere koptelefoons aan je iPhone te koppelen, maar tijdens het luisteren komt de audio maar uit één headset. Op sommige Android-toestellen is het al mogelijk, zoals die van Samsung. Macotakara noemt een voorbeeld waarin het handig kan zijn: je koppelt je iPhone met het audiosysteem in de auto én je draadloze oortjes. De instructies voor navigatie klinken dan via de autospeakers, terwijl je ondertussen naar een podcast luistert via een oortje, zonder je medepassagiers te storen.

Dual Bluetooth Audio

Maar het kan ook leuk zijn om samen met een vriend naar dezelfde muziek te luisteren, elk via eigen AirPods. Probleem is wel dat het niet altijd synchroon loopt, iets waar de huidige Samsung-toestellen nog wel eens last van hebben. Apple houdt er vaak wat meer rekening mee dat alles goed werkt.

AirPods met Dual Audio Bluetooth

Het is al mogelijk om meerdere Bluetooth-verbindingen tegelijk te hebben op de iPhone, bijvoorbeeld een aangesloten koptelefoon en een Apple Watch. Maar dit geldt nog niet voor twee audio-apparaten. In theorie zou Apple de functie ook kunnen aanbieden vanaf de iPhone 8, omdat ook dat toestel al Bluetooth 5 ondersteunt. Maar wellicht wil Apple het exclusief houden op de nieuwste modellen zoals de iPhone 11, of hoe het nieuwste toestel ook gaat heten.

Verder zou Apple van plan zijn om de achterkant van de iPhone 11 geschikt te maken voor draadloos opladen, zodat je je AirPods even tussendoor kunt bijladen. Je legt dan het doosje op de achterkant van het toestel. De iPhone 11 en alle andere nieuwe 2019 iPhones worden dit najaar verwacht en worden waarschijnlijk net als voorgaande jaren aangekondigd tijdens een event in september.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iPhone 11

Lees hier alles over de iPhone 11: bestellen, prijzen en specificaties. Bekijk informatie over de iPhone 11 als los toestel kopen, de iPhone 11 prijs en de iPhone 11 abonnementen bij providers. Alles wat je wilt weten over deze kleurrijke 6,1-inch iPhone van 2019! Toch liever een nieuwe iPhone? Bekijk dan ons overzicht iPhone kopen!

iPhone 11
15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.