Mogelijk gelekt hoesje van iPad Pro 2018.

Gerucht: ‘Gelekt hoesje voor nieuwe iPad Pro heeft mysterieuze onderdelen’

Er is een mogelijke case opgedoken van de nieuwe iPad Pro. Deze heeft boven de Lightning-aansluiting een vreemd gat. Is dit bedoeld voor de Smart Connector of is het iets heel anders?

Eind juli schreven we over hoe volgens een gelekte tekening de nieuwe Smart Connector op de iPad Pro eruit kan zien op basis van mogelijke gelekte tekeningen van dit nieuwe model. Nu is er een hoesje ontdekt waar op dezelfde plek een gat te zien is. Het zou bevestigen dat de Smart Connector inderdaad naar onderen verplaatst, maar het kan ook wijzen op andere nieuwe toevoegingen. Het gelekte hoesje roept bovendien nog veel meer vragen op.

‘Gelekt hoesje iPad Pro 2018’

De iPad Pro 2018 wordt naar verwachting dit najaar aangekondigd en is de grootste verandering voor de iPad sinds het allereerste model. De thuisknop verdwijnt en het model krijgt dunnere schermranden, vergelijkbaar met de iPhone X. Daarvoor komt Face ID in de plaats, maar hoe gaat Apple de gezichtsherkenning laten werken als je de iPad horizontaal vasthoudt? Eerder verschenen er al geruchten dat Apple om deze reden de Smart Connector naar onderen verplaatst. Het is goed mogelijk dat de maker van dit hoesje simpelweg de geruchte volgt en het zekere voor het onzekere neemt door bij de Lightning-aansluiting een extra gat te maken voor deze eventuele Smart Connector.

Mogelijk gelekt hoesje van iPad Pro 2018.

Er wordt ook gespeculeerd dat Apple op deze plek een Touch ID-sensor inbouwt. Je hebt dan Face ID voor in de portretstand en Touch ID als je de iPad Pro horizontaal houdt. Dit lijkt echter onwaarschijnlijker, aangezien in het verleden wel gebleken is dat Apple geen voorstander is van een Touch ID-sensor aan de achterkant.

Achterkant van mogelijk gelekt hoesje van iPad Pro 2018.

Wat echter opvalt is dat ook aan de zijkant nog een gleuf zit, recht tegenover de plek waar normaal gesproken de Smart Connector zit. Een andere mogelijkheid is dat deze gleuf bedoeld is voor de sluimerknop, die nu nog aan de bovenkant zit. Sinds de iPhone 6 zit deze al aan de zijkant, en het zou goed kunnen dat Apple dat dit jaar ook op de iPad Pro gaat doen.

Een ander opvallend onderdeel van het hoesje is het kleine gaatje aan de linker zijkant, waar momenteel nog de Smart Connector zit. Het gaatje lijkt te klein voor een koptelefoonaansluiting, die volgens geruchten bij dit model verdwijnt. Verder valt op dat het gat voor de camera maar ruimte biedt voor een enkele cameralens. De titel van de case op Slashleak doet bovendien vermoeden dat hij geschikt is voor een 10,5-inch iPad Pro, terwijl volgens geruchten Apple overstapt naar een 11-inch model.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 augustus 2018, 12:39
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp ipad pro
Device iPad Pro

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer.

iPad Pro
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.