iPad Pro groot scherm

iPad Pro 2018 benchmarks kunnen zich meten aan de MacBook Pro

De A12X chip in de iPad Pro is een snelheidsmonster. Dat blijkt nu de eerste benchmarks beschikbaar zijn gekomen. De scores komen dicht in de buurt van de nieuwste Intel Core i7 MacBooks die veel duurder zijn.

Zoek je een supersnelle en draagbare, dan komt de iPad Pro dus ook in aanmerking. Benchmarkscores op Geekbench laten zien dat de 8-core iPad Pro met 6GB RAM en 1 terabyte opslag een single-core score haalt tussen de 5030 en 5083. De multicore-score zit tussen 17771 en 17995. Daarmee zit de iPad Pro precies tussen de 13-inch en 15-inch MacBook pro met Intel Core i7-processor in. Maar er is wel iets om rekening mee te houden.

iPad Pro 2018 benchmarks

Helemaal eerlijk is de vergelijking namelijk niet: de iPad Pro heeft een kleiner scherm dan de MacBooks. En er gelden nog meer beperkingen. Zo krijg je minder aansluitingen voor je geld. Daar staat weer tegenover dat je bij de iPad een geavanceerd touchscreen en een camera krijgt. Maar zowel de hardware-performance als de batterijduur liggen op een vergelijkbaar niveau.

iPad Pro 2018 formaten

De 13-inch MacBook Pro heeft een vernieuwde 2,7GHz processor met vier kernen, terwijl het 15-inch model een 2,6GHz processor met zes kernen heeft. Bij de MacBooks ben je echter al snel rond de 3.000 euro kwijt terwijl je bij de iPads voor minder dan 1.000 euro kunt instappen. Kies je voor 1TB opslag, dan gaat de prijs al snel richting de 2.000 euro. Maar daarmee heb je in feite nog steeds een ‘koopje’ in vergelijking met de MacBooks.

Of het voor jou haalbaar is om je MacBook in te ruilen voor een iPad Pro, hangt er vanaf wat je ermee doet en of je thuis en op je werk nog een desktopcomputer hebt staan. Voor onderweg e-mailen, schetsen en presentaties geven kan een iPad voldoende zijn.

De iPad Pro’s zijn nu al te bestellen en worden vanaf 7 november geleverd aan de eerste klanten. Je betaalt €899 voor het 11-inch model met 4GB RAM. Kies je voor het duurdere 1TB-model, dan krijg je 6GB RAM.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 november 2018, 20:04
Categorie iOS
Onderwerpen benchmark, geekbench, ipad pro

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer.

iPad Pro
11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.