Stevent de iPad af op de laagste kwartaalcijfers tot nu toe?

Gaat de iPad Air 3 zorgen voor een groei in de iPad-verkopen? Digitimes voorspelt dat de verkoopcijfers van de iPad voor dit huidige kwartaal het laagste punt sinds jaren zal bereiken. En hoe gaat de iPhone 5se het doen?

iPad Air 2 met verschillende apps.
De verkoopcijfers van de iPad lopen al enige tijd terug. Bij de meest recente kwartaalcijfers bleek al dat er in de meest recente periode weer minder iPads verkocht werden dan in het jaar ervoor. Deze trend is nu al twee jaar gaande en ondanks het feit dat er een nieuwe iPad Air 3 aan zit te komen, lijken de cijfers voor het komende kwartaal weer minder te worden dan vorig jaar. Dit meldt de onderzoeksafdeling van Digitimes. En hoe gaat de iPhone 5se het doen?

iPad-verkopen naar dieptepunt?

Digitimes voorspelt dat de verkopen van de iPad voor het komende kwartaal lager zullen zijn dan ooit. Voor het huidige kwartaal, dat loopt van januari tot en met maart, wordt verwacht dat er in totaal 9,8 miljoen iPads verkocht gaan worden. Mochten deze cijfers werkelijkheid worden, dan is dit het laagste verkoopcijfer sinds het derde financiële kwartaal van 2011. Dit financiële kwartaal had betrekking op april tot en met juni, waarbij de iPad 2 de meest recente iPad was. Er gingen toen 9,3 miljoen iPad over de toonbank.

iPad-verkoopcijfers van de afgelopen jaren, gemeten in financiële kwartalen.

Ondanks de aanstaande release van de iPad Air 3, de eerste nieuwe standaard iPad sinds de iPad Air 2 in 2014, verwacht Digitimes dat de verkopen lager zullen zijn dan in de afgelopen vijf jaar. Ondanks de lage verwachting blijft Apple nog wel de belangrijkste speler in de tabletmarkt. Apple zou een aandeel behouden van 21%, terwijl Samsung op een tweede plaatst komt met 14%.

De nieuwe iPad Air 3 wordt in maart verwacht. Volgens geruchten zou de iPad Air 3 vier speakers en een Smart Connector krijgen, twee functies die ook al in de iPad Pro zitten. Bovendien zou de iPad Air 3 de eerste iPad worden met een LED-flitser voor de iSight-camera. Volgens geruchten zou de iPad Air 3 al op 18 maart 2016 in de schappen komen te liggen.

Bekijk ook

'iPhone 5se en iPad Air 3 vanaf 18 maart in de winkel'

Apple wil de iPhone 5se en iPad Air 3 vanaf vrijdag 18 maart in de winkel gaan verkopen, zo blijkt uit de nieuwste geruchten. Er komt waarschijnlijk geen voorverkoop.

‘iPhone 5se wordt dit jaar tien miljoen keer verkocht’

Maar de iPad Air 3 is niet het enige nieuwe apparaat wat er dit voorjaar aan zit te komen. Ook de iPhone 5se komt eraan, Apple’s nieuwe 4-inch iPhone. Een analist van RBC Capital Markets verwacht dat deze nieuwe kleinere iPhone zorgt voor tien miljoen extra verkopen voor dit komende jaar, bovenop de verkoopcijfers van alle andere iPhone-modellen.

Bekijk ook

Waarom Apple niet elk jaar nieuwe iPads hoeft uit te brengen

Het is alweer even geleden dat er een nieuwe 9,7-inch iPad verschenen is. Maar is het zoals met de iPhone wel nodig om elk jaar een nieuwe iPad op de markt te brengen?

iPhone SE

De iPhone SE is de voordeligste iPhone in het assortiment van Apple. Dankzij het traditionele design met thuisknop is dit een geliefd model voor gebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbare en snelle iPhone. De nieuwste versie is de iPhone SE 2022. In totaal zijn er drie generaties van de iPhone SE verschenen en in 2024 verwachten we weer een nieuw model.

iPhone SE

Reacties: 18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.