Reacties voor: Ook de iPad krijgt alternatieve appwinkels: Apple legt zich neer bij DMA-regels

Apple moet aanpassingen in iPadOS gaan doen en onder andere third party-appwinkels gaat toestaan. De EU vindt dat iPadOS een poortwachter is, ook al voldoet het platform strikt genomen niet aan de criteria. Dezelfde DMA-regels die voor de iPhone gelden, zullen vanaf dit najaar ook van toepassing zijn op de iPad.

Reacties: 4 reacties

  1. Vermoeiende EU regeltjes

    Reageer op Timo

  2. Wil dit zeggen dat we dan een ‘echte’ Firefox browser e.d. kunnen downloaden? Met eventueel de belangrijkste add-ons.

    Reageer op Guy

  3. De EU vindt dat iPadOS een poortwachter is, ook al voldoet het platform strikt genomen niet aan de criteria.

    Ben ik de enige die dit raar vindt. je voldoet aan de zelf wet, maar krijg toch een tik op de vingers. sowieso achterlijke maatregel ook voor iPhone. je hebt niks meer te zeggen over je eigen product/ platform waar je mee geïnnoveerd hebt. omdat sommige onterecht zitten te zeuren omdat ze gratis distributie kanaal willen.

    Reageer op Pats

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.