iOS 8 camera fotoalbum iPad iPhone

Reacties voor: iOS 8 uitgelicht: verbeterde Foto-app met Timer, Timelapse en meer

Foto's krijgen in iOS 8 veel meer mogelijkheden. Je kan timelapse video's maken, de horizon uitlijnen, snel iCloud synchroniseren en meer.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:
20 reacties
 1. Is timelapse alweer alleen beschikbaar voor de 5s?..

 2. Timelapse werkt in ieder geval ook op de iPhone 5

 3. Jullie schrijven dat de optie om je fotostream synchronisatie naar iCloud uit te schakelen er straks niet meer is. Betekend dat dan dat ik straks verplicht ben om mijn iCloud account te gaan upgraden (en dus te betalen) omdat ik 15Gb aan foto’s heb? Doe ik dat niet, dan kan ik mijn iPhone niet meer backuppen in iCloud?

  Op dit moment backup ik namelijk alles behalve mijn photostream. De standaard 5Gb is voor mij daarom nu nog genoeg.

 4. Dit is me nog altijd niet helemaal duidelijk. Wanneer je een foto bewerkt, heb je dan enkel de nieuwe (bewerkte) versie over? Of heb je naast de bewerkte foto ook nog de originele? Want soms kan een filtertje leuk zijn, maar in de meeste gevallen heb ik toch ook nog graag de originele foto staan.

 5. Verplichte iCloud-synchronisatie ? Serieus ? Dus we worden gedwongen om onze foto’s op te slaan op een server van Apple, waar de NSA in principe onbeperkt toegang toe heeft. Als dat zo is, is het bye bye Apple voor mij !

 6. Wat Niels zegt zie ik ook niet zo zitten, evenals het feit dat je dan verplicht bent om photostream te gebruiken? Ik wil niet dat alle foto’s overal zichtbaar zijn. Foto’s op mijn mobiel/iPad zijn van andere doeleinden. Foto’s op me mobiel zijn leuke foto’s terwijl de foto’s van mijn iPad meer ‘zakelijk’ of handige foto’s zijn. Dat hoef ik niet door elkaar te hebben..

 7. Timelaps is hier ook beschikbaar op de Iphone 5. Alleen het bewerken van foto’s niet

 8. het viel me op dat al mijn foto’s wel te vinden zijn via “photos” maar als ik naar albums toe ga en bovenin kijk bij “Recently Added” mis ik bijna alle foto’s van de afgelopen jaren. Iemand hier ook last van?

 9. Ik hoop dat ik over kan naar iCloud voor al mijn backups, nu gebruik ik dropbox, maar is echt heel vervelend (hoge cpu door al het constante gescan..)
  Ik hou m’n vingers gekruisd.

 10. Dat verplicht synchroniseren zie ik ook niet echt zitten. Er staat waarschijnlijk wel een functie dat dit alleen gesynchroniseerd wordt als je wifi hebt (en geen mobiele data).
  Maar nou gebruik ik in het buitenland vaak een 3g router met een lokale sim kaart voor m’n apparaten.
  De telefoon ziet een wifi verbinding en zal dus hi-res foto’s over m’n pre paid dataverbinding kaan gooien . . . . . . ik hoop echt dat dit uit te zetten is.

 11. Timelapse is ook op de iPhone 4s beschikbaar mensen. Timer eveneens. 🙂

 12. @Niels: @Rednose: @Frank: @Oscar: @Edwin: Hier moet ik door het stof. Een inmiddels ingevoegde passage uit de promotekst van Apple wijst erop dat iCloud-synchronisatie van je fotoalbum niet verplicht is. Die toelichting had ik schandelijk genoeg over het hoofd gezien. Mijn welgemeende excuses.

 13. Hoezo moeilijk doen met dat timers? Hoezo niet zelf kunnen instellen?? Apart…

 14. @Bart Breij: Ok, gelukkig maar 🙂

 15. @Bart Breij: Toppie door het toch even te vermelden! 🙂

 16. @Bart Breij: Door het stof hoeft echt niet hoor. Allang leuk dat jullie zoveel tijd steken in het uitzoeken van de ins en outs. Daarom komen wij hier tenslotte.
  Dus weer iets geleerd, en verder zeg ik laat maar komen ! Kunnen wij weer leuke artikelen lezen.

 17. Nog steeds niet, een map aanmaken daar je foto’s inzetten en ze dan weg zijn uit je filmrol. Nu staan ze ook in je filmrol als je ze hier uit weggooit dan doet hij dat ook uit de aangemaakte map.

 18. ‘Probleem’ wat ik heb met fotostreams is dat als ik een gedeeld(stream)album aanmaak, een aantal foto’s daarin ‘kopieer’ en daarna deze foto’s van mijn idevice verwijder, dat dit nog steeds fysieke opslag kost op m’n idevice. Je zou toch verwachten dat de foto’s in the cloud hangen en niet meer op je idevice staan. Meer mensen hier last van?

 19. Ik heb net extra iCloud opslag gekocht voor € 32,00 per jaar. Weet iemand of dit automatisch verrekend wordt met de nieuwe opslag abonnementen ?

  Alvast bedankt!

 20. Zal er een mogelijkheid zijn om te kiezen tussen foto’s en/of video’s die opgeslagen worden in iCloud? Voor foto’s lijkt het me superhandig alvast, maar met die HD filmpjes van tegenwoordig kan de opslagcapaciteit wel heel snel aan zijn limiet komen. Het zou dus handig zijn om enkel foto’s automatisch te laten synchroniseren in iCloud.

  Is er hier al duidelijkheid over?

  (En als ik me niet vergis zijn alle bewerkingen die je maakt op de foto’s non-destructive, toch? Zou super handig zijn!)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.