iOS 7 verwijst naar nieuwe Apple TV

iOS 7 bevat verwijzingen naar een nieuwe Apple TV, ook wel de Apple TV 4. Dit heeft 9to5Mac samen met Hamza Sood ontdekt.

Apple TV spotlightiOS 7 bevat verwijzingen naar een nieuwe Apple TV, die door Apple in de firmware ook wel de AppleTV4,1 wordt genoemd. Dit heeft ontwikkelaar Hamza Sood ontdekt in samenwerking met 9to5Mac. De huidige Apple TV-firmware bevat bovendien code gerelateerd aan de nieuwe gamecontroller API in iOS 7, wat zou betekenen dat deze gamepads op de Apple TV aangesloten kunnen worden.

Het is echter onduidelijk of de controllerverwijzingen in de Apple TV-firmware bewust door Apple zijn achtergelaten. Het is ook mogelijk dat dit de code is overgebleven nadat Apple een iOS-functie naar de Apple TV heeft geport. De Apple TV draait op een aangepaste versie van iOS.

iOS-versies verwijzen wel vaker naar nog niet bestaande producten. De referentie naar een nieuwe Apple TV was in september al aanwezig in iOS 7.0, maar werd toen nog niet opgemerkt.

Steeds meer geruchten wijzen op de introductie van een nieuwe (vierde generatie) Apple TV. Apple zou hiervoor een speciale App Store introduceren, waardoor het mogelijk is om televisie-apps en spelletjes te downloaden. Een ontwikkeling die de grote Nederlandse omroepen strak in de gaten houden.

Apple voegde vandaag aan de huidige Apple TV’s een speciaal kanaal toe, ter viering van het 50-jarige jubileum van The Beatles.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 februari 2014, 19:47
Categorieën Geruchten, iDevices, iOS
Onderwerp apple tv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.