Apple start internationale uitrol iTunes Radio, nog niet in Nederland

Apple heeft iTunes Radio beschikbaar gesteld in Australië, en is daarmee begonnen met de internationale uitrol van de muziekdienst.

iTunes-Radio-albumhoesApple is begonnen met de internationale uitrol van iTunes Radio. De muziekdienst was tot vandaag alleen in de Verenigde Staten te gebruiken, maar is nu ook opengesteld voor Australië. Over een Nederlandse en Belgische introductie is nog geen woord gerept, maar met de start in Australië zijn we hoogstwaarschijnlijk wel een dag dichterbij. De internationale uitrol van iTunes Radio werd afgelopen jaar al voorspeld: toen werd gesteld dat de muziekdienst vanaf begin 2014 in onder andere Australië te gebruiken is.

Canada, Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk mogen volgens eerdere geruchten ook begin 2014 met iTunes Radio aan de slag. Heeft Apple een specifieke dag afgesproken voor de internationale uitrol, dan zien we iTunes Radio wellicht morgen al in meer landen opduiken. In Australië is het op het moment van schrijven immers al een dag later. Of Nederland en België morgen gelijk zullen volgen is een tweede vraag. Veel van de genoemde landen behoren meestal tot de eerste golf waar Apple nieuwe producten beschikbaar stelt. Nederland en België behoren tot de tweede golf.

Hoewel iTunes Radio nog niet in Nederland te gebruiken is, zagen veel lezers van iCulture de nieuwe muziekdienst wel al in de Muziek-app opduiken. Helaas is de dienst nog niet bruikbaar, al horen we van enkele Europese gebruikers dat iTunes Radio na een iPhone-restore wel werkt.

iTunes Radio is Apple’s nieuwe muziekdienst, waarmee je naar een gratis online radiostation luistert. Dit station is gebaseerd op een artiest of een nummer. Heb je iTunes Match, dan krijg je tussendoor geen advertenties te horen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 februari 2014, 20:06
Categorieën Apps, Diensten, Mac & macOS
Onderwerp itunes radio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.