iOS 7.1 bevat verwijzingen naar Siri voor Apple TV

iOS 7.1 bevat verwijzingen naar Siri voor de Apple TV. Dit ontdekte ontwikkelaar Pierre Bazquez. Mogelijk is de Siri-ondersteuning gelekt.

Siri iOS 7De code van iOS 7.1 bevat verwijzingen naar een Apple TV-versie van Siri. Dit ontdekte Pierre Blazquez, waarna 9to5Mac het wist te bevestigen. iOS 7.1 bevat een plist-bestand met daarin alle iOS-apparaten die op het moment Siri ondersteunen. Daarin staan de iPhone, iPod touch en iPad, maar volgens de nieuwe iOS 7.1-code ook de Apple TV.

In het plist-bestand wordt met nummers verwezen naar de apparaten die door Siri worden ondersteund. ‘1’ en ‘2’ verwijzen naar de iPhone/iPod touch en iPad, terwijl ‘3’ refereert naar de Apple TV.

iOS verwijst nog maar korte tijd naar Siri voor de Apple TV: in iOS 7.0.6 werden alleen de iPhone, iPod touch en iPad genoemd. Apple heeft de nieuwe code dus bewust toegevoegd. Ergens is dit te verklaren, aangezien de Apple TV draait op een aangepaste versie van iOS. Mogelijk is de Apple TV-verwijzing er onbedoeld tussengeglipt, en is hij eigenlijk afkomstig van een toekomstige Apple TV firmware-update.

De Apple TV-verwijzigng is voer voor het geruchtencircuit. Er wordt al lange tijd gesproken over een nieuwe Apple TV, maar Siri-ondersteuning kwam bij de gelekte informatie nog niet aan bod. Wel is er al een paar keer gerefereerd naar een App Store voor de nieuwe Apple TV. Iets waar Nederlandse televisiezenders zeer geïnteresseerd in zijn.

De code van iOS-versies bevat vaak verwijzingen naar niet-bestaande iDevices, maar deze nieuwe ontdekking is anders: Apple heeft er dit keer een totaal andere productcategorie bij gepakt.

Apple TV iOS Siri

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 april 2014, 16:28
Categorieën iDevices, iOS
Onderwerpen apple tv, siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.