Vodafone kampt met telefoonstoring (update)

Vodafone heeft op het moment last van een grootschalige storing. In korte tijd zijn er 500 klachten bij Allestoringen ontvangen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

vodafone-logos-shutterstockProvider Vodafone heeft op het moment last van een grootschalige storing. Dit blijkt uit honderden meldingen gedaan bij Allestoringen.nl. De storing lijkt voornamelijk voor belproblemen te zorgen: probeer je te bellen, dan mislukt dit gesprek in de meeste gevallen. Vodafone zegt zich bewust te zijn van de storing en op het moment te werken aan een oplossing. Update 16:28: Vodafone verklaart tegenover iCulture dat de storing inmiddels is verholpen. De problemen hebben ongeveer anderhalf uur aangehouden.

Vodafone stelt het volgende op zijn website:

Op dit moment kunnen Vodafone klanten problemen ervaren met bellen op het 2G- en 3G-netwerk. De oorzaak van de verstoring is nog niet bekend. We betreuren het eventuele ongemak en werken op dit moment met man en macht aan een oplossing.

De provider benadrukt tegenover iCulture dat de problemen enkel voor problemen zorgen bij het bellen. Het is nog mogelijk om data te verbruiken.

Volgens Allestoringen heeft Vodafone de afgelopen maand een aantal storingen gehad, waarbij per uur tientallen meldingen binnenkwamen. De huidige storing lijkt van een grotere schaal: de problemen spelen sinds 14:51 uur, en er zijn nu al meer dan 500 meldingen geregistreerd.

Iets minder dan twee jaar geleden vond er bij Vodafone een zeer grote storing plaats. Toen werden de problemen veroorzaakt door een brand bij een netwerkcentrale. Er werd toen samengewerkt met T-Mobile en KPN om gezamenlijk een oplossing te bieden. Het is nog de vraag of de huidige storing tot zoveel kopzorgen zal leiden: de problemen spelen pas en de oorzaak is nog niet bekend.

Foto bovenaan: (c) TK Kurikawa/Shutterstock

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 april 2014, 16:29
Categorie Providers
Onderwerpen storing, Vodafone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.