iOS 5 zorgt voor 25 procent meer Twitter-aanmeldingen per maand

Het aantal Twitter-aanmeldingen per maand is sinds iOS 5 uitkwam gestegen met 25 procent. Ook Wolfram Alpha groeide dankzij Siri aanzienlijk.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Twitter iOS 5Apple bracht in oktober iOS 5 uit, een firmware-update die naast iCloud en een nieuw Berichtencentrum ook Twitter-integratie toevoegde aan de iPhone, iPad en iPod touch. Met positieve gevolgen voor de berichtendienst: volgens TechCrunch is het aantal maandelijkse Twitter-aanmeldingen sindsdien met 25 procent gestegen. Zoeksite Wolfram Alpha had ook baat bij de iPhone. Dankzij integratie in Siri op de iPhone 4S, wordt deze inmiddels twintig keer zoveel gebruikt.

In iOS 5 kun je inloggen met je Twitter-account, waarna het makkelijk is om bijvoorbeeld een foto of een link te delen. Ook apps met Twitter-ondersteuning kunnen deze informatie gebruiken, zodat je niet apart hoeft in te loggen. De stijging in Twitter-aanmeldingen per maand werd bevestigd door Jack Dorsey, die een groep journalisten te woord stond tijdens de lancering van Twitter’s nieuwe lay-out.

In oktober schreven we nog dat het aantal Twitter-aanmeldingen specifiek via iOS was verdriedubbeld sinds de lancering van iOS 5. De nieuwe cijfers zijn misschien wel indrukwekkender, omdat er daarbij wordt gekeken naar de totaalcijfers in plaats van iOS zijn aandeel.

Niet alleen Twitter groeide de afgelopen maanden flink dankzij Apple. Zo is het het aantal zoekopdrachten op de website Wolfram Alpha inmiddels twintig keer zo groot. Wolfram Alpha is een slimme zoekmachine, die een antwoord biedt op bijvoorbeeld rekensommen en vragen waar een specifiek antwoord op kan worden gegeven. Sinds de lancering van de iPhone 4S maakt Siri gebruik van Wolfram Alpha om sommige vragen te beantwoorden, wat vermoedelijk de reden is waarom de website het sinds oktober zoveel drukker heeft.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 december 2011, 23:15
Categorie iOS
Onderwerpen ios 5, siri, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.