iOS 14 wallpapers met gradient

Gerucht: ‘iOS 14 krijgt widgets en vervaagde wallpapers voor beginscherm’

Apple gaat in iOS 14 de instellingen voor wallpapers aanpakken. De afbeeldingen zijn voortaan ingedeeld in categorieën en collecties, zoals 'Aarde en Maan' en 'Bloemen'. Er is nu nieuw bewijs voor gevonden. Ook komen er echte widgets voor het beginscherm aan.

Wallpaper-instellingen in iOS 14

Twitter-gebruiker DongleBookPro, die eerder afbeeldingen deelde van CarKey en andere interne plannen van Apple, heeft een aantal screenshots ontdekt. Daarop zijn de nieuwe instellingen voor wallpapers in iOS 14 te zien. Er blijkt uit dat je door collecties rond een bepaald onderwerp kunt bladeren, zodat je makkelijker de gewenste wallpaper kunt vinden. Uit de screenshots blijkt ook dat er een nieuwe ‘Home Screen Appearance’-optie is, vergelijkbaar met wijzerplaten op de Apple Watch. Als je dit inschakelt krijg je een slimme dynamische wallpaper die alleen op het beginscherm te zien is.


Daarbij wordt er een egale kleur, een vervaagde versie en een donkere versie van de wallpaper getoond. Die zijn meestal wat rustiger voor je ogen, omdat je minder details ziet.

Wallpapers in iOS 14

Ondertussen blijkt Apple met nog meer bezig. Uit de code van iOS 14 is een functie naar voren gekomen die intern ‘Avocado’ genoemd wordt. het heeft te maken met het beginscherm van je iPhone. Daarop zullen ‘echte’ widgets te zien zij, die je net als een appicoon kunt verplaatsen.

Wallpapers in iOS 14

Mogelijk gaat Apple het opnemen in iOS 14, maar het is ook denkbaar dat het nog op het laatste moment wordt geschrapt. Door al die widgets kan je beginscherm er wel heel druk uit gaan zien. Vandaar dat de nieuwe wallpapers met bijvoorbeeld een vervaagde versie, erg van pas kunnen komen.

Bekijk ook

iOS 14: dé najaarsupdate voor de iPhone in 2020

iOS 14 is dé grote update voor de iPhone in najaar 2020. De update is voor iedereen met een geschikte iPhone beschikbaar. Hieronder lees je alles over iOS 14, de vele verbeteringen en hoe je de update kunt installeren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iOS 14

iOS 14 is de grote software-update voor de iPhone, die in het najaar van 2020 verscheen. De belangrijkste iOS 14-functies zijn een nieuw beginscherm, interactieve widgets, verbeteringen voor HomeKit en de nieuwe Appfragmenten (ook wel App Clips genoemd).

iOS 14
15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.