Melding van Screentime in iOS 12.

iOS 12 loopt achter: na twee dagen op 10 procent

iOS 12 staat twee dagen na de release op 10 procent van alle geschikte iPhones en iPads. Dat blijkt uit metingen van marktonderzoeker Mixpanel.

De cijfers laten zien dat iOS 12 veel minder snel wordt geïnstalleerd dan de vorige updates. Bij iOS 11 werd al binnen een dag de mijlpaal van 10 procent gehaald en bij iOS 10 ging het nog sneller. Die update stond na een dag al op 15 procent van alle geschikt toestellen.

iOS 12: meer mensen wachten af

Waarom iOS 12 minder snel wordt geïnstalleerd is niet helemaal duidelijk. Misschien zijn mensen wat voorzichtiger omdat iOS 11 relatief veel bugs bevatte. Het zou ook te maken kunnen hebben met het feit dat een veel grotere groep gebruikers dit jaar kan updaten, ook mensen met relatief oude toestellen die minder actief met apps en updates bezig zijn. Juist voor die mensen is de update interessant, want uit benchmarks blijkt dat de performance erop vooruit gaat.

Heb jij de installatie nog even uitgesteld vanwege mogelijke iOS 12 bugs en problemen, dan kun je in ons artikel lezen waar anderen mee te maken hebben gekregen:

Toch volgt iOS 12 tegelijk ook het patroon dat we bij eerdere updates zagen. De cijfers blijven laag totdat de nieuwste toestellen uitkomen. Dat zal aanstaande vrijdag gebeuren, als de iPhone XS en iPhone XS Max in handen komen van de eerste gebruikers.

Mixpanel iOS 12-adoptie

Volgens Mixpanel had op de dag van de release 2,8 procent van de iOS-gebruikers de update al geïnstalleerd op hun toestel. Ongeveer 1,13 procent van de gebruikers draaide op een beta. Na 24 uur zat iOS 12 op 7,83 procent en de volgende dag werd de 10,38 procent gehaald. Mixpanel maakt niet duidelijk op welk tijdstip van de dag is gemeten. Bij iOS 11 ging het allemaal iets sneller: 1,58 procent op de dag van de launch en 15,91 procent twee dagen later.

Apple stelt zelf na verloop van tijd ook data beschikbaar over het percentage gebruikers per iOS-versie, maar daarvoor wachten ze meestal even totdat het een aardig getal is. De laatste update daarvan dateert van 3 september, toen 85 procent van de iOS-gebruikers op iOS 11 zat. Daarnaast gebruikte 10 procent nog iOS 10.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 september 2018, 9:59
Categorie iOS
Onderwerpen cijfers, ios 12, onderzoek, statistiek

iOS 12

iOS 12 is de grote software-update voor de iPhone en iPad. Het verscheen in september 2018 voor iedereen met een geschikt toestel. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen deze grote update. De update werd opgevolgd door iOS 13.

iOS 12
15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.