iPhone XS-hoesje met een iPhone X.

iPhone X-hoesjes passen niet perfect door grotere cameralens van iPhone XS

Je huidige iPhone X-hoesje past mogelijk niet goed om de iPhone XS. De cameralens is namelijk iets groter, waardoor de uitsnede bij de huidige hoesjes te krap kan zijn.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Heb je een iPhone X en wil je de overstap maken naar de iPhone XS? Hou er dan rekening mee dat je hoesje niet perfect aansluit. De iPhone XS heeft namelijk een iets grotere cameralens, waardoor de uitsnede in de iPhone XS-hoesjes dus ook iets groter zijn. Dat kan dus problemen geven bij hoesjes die speciaal gemaakt zijn voor de iPhone X.

Oude hoesjes niet perfect voor iPhone XS

De afmetingen van de iPhone X en iPhone XS zijn gelijk, zoals je ook in onze iPhone-vergelijking kon zien. Beide modellen zijn 143,6 x 70,9 x 7,7mm groot, dus aan de omvang van de cases ligt het niet. Het is de cameralens die roet in het eten gooit. Macotakara ontdekte dat de cameralens van de iPhone XS 25,5mm lang is, ten opzichte van 24,13mm bij de iPhone X. Ook is de cameralens van de iPhone XS ietsjes breder. Het gaat om millimeterwerk, maar dit kan bij sommige hoesjes voor problemen zorgen.

Bekijk ook onze round-up van iPhone XS hoesjes. Daarin bespreken we hoesjes die volgens de fabrikant zijn aangepast voor de iPhone XS. Het gaat veelal om nieuwe modellen (en niet om modellen waarbij de fabrikant alleen maar een S heeft toegevoegd aan het modelnummer):

In onderstaande afbeelding laat Macotakara een iPhone X in een case van de iPhone XS zien. Op de foto is duidelijk te zien dat er aan de onderkant en zijkant van de camera wat ruimte is, omdat de lens van de iPhone X dus iets kleiner is. Bij leren iPhone X-hoesjes van Apple lukt het wel om hem te gebruiken bij de iPhone XS, maar je moet dan wel wat kracht zetten. Leer kan wat uitrekken, maar als je bijvoorbeeld een plastic hoesje hebt die naadloos aansluit op de iPhone X-camera, kan het dus zo zijn dat deze niet past bij de iPhone XS.

iPhone XS-hoesje met een iPhone X.
Een iPhone X in een hoesje voor de iPhone XS

Op Apple’s website staat dan ook dat de iPhone XS-hoesjes alleen geschikt zijn voor dit nieuwste model. Andersom kan je hoesjes natuurlijk wel gebruiken: een iPhone XS-hoesjes past prima op de iPhone X, maar dan is er wel wat ruimte over bij de camera zoals in de afbeelding hierboven. Apple heeft haar eigen iPhone X-hoesjes inmiddels uit het assortiment gehaald. Wil je dus één van de nieuwe kleuren voor je huidige iPhone X, dan moet je dus een iPhone XS-hoesje hebben. Een siliconenhoesje kost €45, terwijl de leren variant €55 kost.

Ben je nog op zoek naar een iPhone X-hoesje? Dan vind je in ons artikel een selectie van beschermhoezen. Check ook de verschillen tussen de iPhone X en iPhone XS mocht je nog twijfelen tussen deze twee modellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 september 2018, 13:46
Bron Bron Macotakara
Categorie Accessoires
Onderwerpen beschermhoes, hoesje, iPhone X, iPhone XS
18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.