Dataknop Bedieningspaneel iOS 10

iOS 10 bevat verborgen schakelaar voor mobiele data in Bedieningspaneel

In het Bedieningspaneel van iOS 10 is een verborgen knop voor mobiele data (3G/4G) gevonden. Apple blijkt hiermee bezig te zijn in de huidige beta's.

Er zitten meer functies in iOS 10 dan je op het eerste gezicht ziet. Na alle aangekondigde iOS 10-functies en de minder bekende functies worden er gaandeweg steeds meer verborgen opties ontdekt. Zoals een schakelaar voor mobiele data in het Bedieningspaneel (Control Center).

Dataknop Bedieningspaneel iOS 10

Snelle schakelaar voor mobiele data

Nu steeds meer mensen de iOS 10 beta hebben geïnstalleerd en fanatiekelingen elke uithoek van de beta gaan doorspitten, komen er steeds meer functies boven water. Ontwikkelaar Andrew Wiik ontdekte iets nieuws, waar veel iCulture-lezers blij van zullen worden: een schakelaar voor mobiele data in het Bedieningspaneel. Daarmee kun je snel je 3G- of 4G-verbinding uit zetten, als je bijvoorbeeld data wilt besparen of roamingkosten wilt voorkomen.

De knop zou bovenaan het Bedieningspeneel komen te staan, naast de bestaande knoppen voor Vliegtuigmodus, Wi-Fi, Bluetooth, Niet Storen en het Rotatieslot. Wii ontdekte in het iOS 10-framework ‘ControlCenterUI’ een nieuwe klasse met de naam ‘CCUICellularDataSetting’. Toen hij dit werkend kreeg in de iOS Simulator, kreeg hij een extra knopje te zien. Het icoontje daarvan mist nog, maar de knop verandert van kleur als je erop drukt. Dat wijst erop dat Apple aan het werk is aan een dergelijke schakelaar en dat we ‘m in één van de komende beta’s te zien kunnen krijgen.

iOS 10 dataknop bedieningspaneel

Is Apple going to finally give us the cellular data toggle we desire? (no icon for some reason) pic.twitter.com/6SmWAdUDOv
— Andrew Wiik (@Andywiik) June 16, 2016

Wanneer is zo’n dataschakelaar handig?
Je kunt momenteel je mobiele data uitschakelen door naar Instellingen > Mobiel netwerk > Mobiele data te gaan. Dat is niet veel werk, maar via het Bedieningspaneel kun je het veel sneller in- en uitschakelen. Het kan handig zijn als je in een vliegtuig zit. Schakel je Vliegtuigmodus aan, dan worden alle draadloze functies uitgeschakeld, terwijl je misschien wel naar je Bluetooth-oordopjes wilt luisteren (ideaal bij een iPhone zonder koptelefoonaansluiting!).

De knop is ook handig als je bijna door je datalimiet heen bent en wilt voorkomen dat je ongemerkt op mobiele data overschakelt. De functie Wi-Fi Assistentie is wat dat betreft berucht: dit zorgt ervoor dat je iPhone automatisch overschakelt op 3G/4G als het Wi-Fi-signaal zwak is. Daardoor kun je ‘s nachts ongemerkt heel wat data verstoken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juni 2016, 11:14
Categorieën Geruchten, iOS
Onderwerpen bedieningspaneel, ios 10, mobiel internet

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren.

iOS 10

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.