MacBook Pro concept met OLED-balk bovenkant

‘Apple mikt op eind oktober voor nieuwe MacBook Pro’

Apple zou op eind oktober mikken voor de geheel vernieuwde MacBook Pro. Om dit mogelijk te maken, zal de eerste grote update voor macOS Sierra alleen de belangrijkste problemen verhelpen.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

De geheel vernieuwde MacBook Pro zou eind oktober in de verkoop kunnen gaan. Dat stelt MacRumors op basis van eigen informatie. Volgens de site is de eerste grote update voor macOS Sierra (10.12.1) vooral gericht op het ondersteunen van de nieuwe hardwarefuncties in de nieuwe dunnere MacBook Pro, zoals Touch ID en de nieuwe OLED-balk. Apple zou dan ook haast hebben om die update zo snel mogelijk uit te brengen. Mogelijk al eind volgende week.

MacBook Pro concept met OLED-balk bovenkant

Nog één betaversie voor macOS 10.12.1
Apple maakt grote sprongen met de eerste update voor Sierra, nadat in twee weken tijd twee betaversies verschenen. Volgens MacRumors kunnen we begin volgende week nog één extra beta verwachten. Eind volgende week moet de update dan klaar zijn zodat deze op de nieuwe hardware voorgeïnstalleerd kan worden. Als het allemaal goed gaat, kunnen de nieuwe MacBook Pro-modellen ergens in de tweede helft van oktober in de verkoop gaan. Dit betekent overigens wel dat macOS 10.12.1 alleen de broodnodige fixes krijgt. Alle problemen die niet kritisch genoeg zijn worden doorgeschoven naar macOS 10.12.2, dat we dan eind november zouden kunnen verwachten.

Extra evenement in oktober?
De timing klinkt plausibel. De grote vraag is alleen of Apple dan nog een extra persevenement zal organiseren. Voorgaande jaren deed Apple dat niet en via insiders is ook duidelijk geworden dat het niet de voorkeur heeft. Maar het lijkt ook onwaarschijnlijk dat een geheel vernieuwde MacBook Pro via een persbericht zal worden aangekondigd. Dat verdient dan toch een aparte aankondiging, eventueel op een kleiner podium. Dinsdag 18 of woensdag 19 oktober hebben dan de beste papieren. Dan kunnen de nieuwe MacBook Pro’s later die week of in ieder geval voor het einde van de maand in de winkels liggen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 september 2016, 0:41
Categorieën Geruchten, Mac & macOS
Onderwerp macbook pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.