WWDC 2016 logo

Vernieuwde WWDC-app heeft Dark Mode en is nu voor Apple TV

Apple heeft de WWDC-app een update gegeven, met een donker thema en een tvOS-app voor de Apple TV. De vernieuwde app laat ook je eigen tijdzone zien.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple heeft de WWDC-app (link) een update gegeven, ruim op tijd voor de keynote van 13 juni. Opvallend is dat de vernieuwde app is uitgevoerd in een donker thema, hetgeen misschien een hint is dat er een donkere mode in iOS beschikbaar komt. Ook opvallend is dat Apple nu een tvOS-versie heeft uitgebracht, waarmee je de keynote en de sessies kunt streamen.

WWDC-app nu op Apple TV

De komst naar de Apple TV was eigenlijk wel logisch, nu Apple de evenementen als livestream uitzendt op alle apparaten. De app is te installeren op iPhone, iPad, iPod touch en Apple TV. Daarnaast kun je uiteraard de livestream kijken via de website op je Mac. Kijk je op meerdere apparaten, dan onthoudt de vernieuwde app waar je gebleven bent.

WWDC app 2016-update

Apple maakt zelf geen opmerkingen over het donkere thema. Het past in ieder geval bij de donkere uitnodigingen die dit jaar werden verzonden, dus het zou ook niets te betekenen kunnen hebben. In de app blader je door tijdstippen, locaties en beschrijvingen van sessies. Favoriete sessies kun je als zodanig markeren. Ook biedt de app nieuws, stuurt notificaties en bevat dagelijks nieuwe foto’s. Met de kaarten zoek je de weg in Moscone West en door feedback te geven weten de sprekers of de sessie goed is bevallen. Voor mensen die zelf naar WWDC 2016 gaan is er tenslotte nog de mogelijkheid om je ticket in Wallet te zetten.

Handig is het feit dat bij alle sessies nu jouw lokale tijd is vermeld, dus je hoeft niet meer de tijdstippen in San Francisco om te rekenen naar de West-Europese tijdzone. Op de iPad is ondersteuning voor multitasking toegevoegd, mits je iOS 9 hebt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juni 2016, 7:54
Categorieën Apple, Apps
Onderwerpen wwdc, wwdc 2016

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.