iPhone scherm meedraaien

Apple brengt derde beta van iOS 10.3.3 met bugfixes uit

Apple heeft weer een nieuwe beta vrijgegeven. Deze keer gaat het om de derde testversie van iOS 10.3.3 die nu te downloaden is. In iOS 10.3.3 gaat Apple enkele bugs oplossen en de beveiliging verbeteren.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple heeft zojuist de derde beta van iOS 10.3.3 uitgebracht. Ontwikkelaars kunnen hun testtoestellen nu bijwerken naar deze derde testversie van iOS 10.3.3. Dat betekent dus dat we weer een stapje dichterbij de definitieve versie van iOS 10.3.3 zijn. Deze versie bevat een aantal bugfixes en verbeterde beveiliging, maar er is tijdens de testperiode ook wat nieuws ontdekt. Vanavond verschenen ook nieuwe beta’s voor macOS, tvOS en watchOS.

iPhone scherm meedraaien

Update 14-06-2017: De derde beta van iOS 10.3.3 is nu ook voor publieke testers te downloaden en installeren.

iOS 10.3.3 beta 3

iOS 11 is al onderweg, maar Apple blijft voor iOS 10 voorlopig nog gewoon updates uitbrengen. Het gaat niet om grote nieuwe functies, die worden bewaard voor iOS 11, maar wel om de nodige bugfixes, prestatieverbeteringen en verbeterde beveiliging. Dit is dezelfde aanpak als vorig jaar. Een jaar geleden bracht Apple voor iOS 9.3 meerdere updates uit tijdens de zomerperiode. Het ging toen ook om belangrijke bugfixes en verbeterde beveiliging.

iOS 10.3.3 is de afgelopen weken al door Apple getest, maar wil deze nieuwe versie met de derde beta nog verder testen. Behalve de nodige bugfixes en verbeteringen, is in de eerste beta van iOS 10.3.3 een reeks aan nieuwe achtergronden beschikbaar gekomen, maar deze zijn alleen te zien op de 12,9-inch iPad Pro. Het gaat om een drietal achtergronden waarin natuurlijke omgevingen centraal staan. Mogelijk zijn deze achtergronden ook bedoeld voor een nieuwe iPad Pro.

De derde beta van iOS 10.3.3 is nu in ieder geval beschikbaar voor ontwikkelaars. Publieke testers kunnen hoogstwaarschijnlijk zeer snel met deze nieuwe beta aan de slag. De definitieve versie van iOS 10.3.3 volgt ergens de komende weken voor iedereen met een geschikte iPhone, iPad en iPod touch.

macOS Sierra 10.12.6 beta 3

Mac-gebruikers kunnen hun MacBook, iMac en andere computers binnenkort bijwerken naar macOS Sierra 10.12.6. Net als voor iOS heeft Apple voor macOS een nieuwe versie met bugfixes in het vooruitzicht. macOS Sierra 10.12.6 is al een paar weken als beta beschikbaar, maar vanavond heeft Apple de derde testversie vrijgegeven. Wat voor iOS geldt, geldt ook voor macOS: terwijl macOS High Sierra 10.13 al in zicht komt, blijft Apple met updates voor macOS Sierra komen. macOS Sierra 10.12.6 is dus zo’n update, waardoor je nog op enkele bugfixes en prestatieverbeteringen kunt rekenen. Nieuwe functies verschijnen alleen in macOS High Sierra 10.13.

Tabbladen in macOS Sierra.

Ontwikkelaars met een Mac kunnen de derde beta van macOS Sierra 10.12.6 nu alvast downloaden. Publieke testers kunnen daarna ook snel aan de slag met deze nieuwe beta. De changelog is alleen beschikbaar voor geregistreerde ontwikkelaars en kunnen wij om die reden hier niet integraal plaatsen of beschikbaar maken. De uiteindelijke versie van macOS Sierra 10.12.6 komt binnenkort voor iedereen met een geschikte Mac beschikbaar.

watchOS 3.2.3 beta 3

watchOS is het besturingssysteem voor de Apple Watch en krijgt van tijd tot tijd ook de nodige updates met bugfixes en betere beveiliging. Dat is dan ook precies waar watchOS 3.2.3 voor bedoeld is. Deze aanstaande versie voor de Apple Watch wordt nu bij Apple en ontwikkelaars getest en lost een aantal problemen op en verbeterd de beveiliging. Aangeraden wordt dan ook om dit soort bugfix-updates snel te downloaden, zodat je weer beveiligd bent tegen eventuele beveiligingsbugs.

Apple Watch-apps.

Voordat het zover is kunnen ontwikkelaars met een Apple Watch de derde beta van watchOS 3.2.3 nu meteen downloaden. Hierdoor is deze nieuwe versie weer een kleine stap dichterbij de definitieve versie die ergens de komende weken beschikbaar komt voor iedereen met een Apple Watch. Later dit jaar verschijnt nog watchOS 4 voor de Apple Watch. Deze versie krijgt wel allerlei nieuwe functies die de Apple Watch nog veelzijdiger maakt.

tvOS 10.2.2 beta 3

Voor de Apple TV komt binnenkort tvOS 10.2.2 beschikbaar. Apple gaat voor de vierde generatie Apple TV tvOS 10.2.2 uitbrengen. Ook deze nieuwe versie bevat bugfixes en kleine (niet zichtbare) verbeteringen, maar om welke verbeteringen dit gaat is nog niet duidelijk. Wel spelen er nog steeds een aantal kleine bugs op de Apple TV. Zo werkt het automatische toetsenbord via je iPhone en iPad nog niet altijd mee, waardoor de Apple TV vastloopt bij het eerste gebruik. Of dit opgelost wordt in tvOS 10.2.2, weten we over een paar weken.

Nieuwe Apple TV

De derde beta van tvOS 10.2.2 is nu beschikbaar voor ontwikkelaars. Voor de Apple TV brengt Apple geen publieke testversies uit, waardoor alleen ontwikkelaars deze beta kunnen installeren. Eindgebruikers moeten dus wachten totdat Apple tvOS 10.2.2 voor iedereen uitbrengt. Dat zal waarschijnlijk ergens de komende weken zijn. Daarnaast kun je je ook verheugen op tvOS 11, die later dit jaar beschikbaar komt.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 14 juni: Ook de publieke testversie van iOS 10.3.3. is beschikbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juni 2017, 11:52
Categorie iOS
Onderwerpen firmware, ios 10

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren. De update is opgevolgd door iOS 11.

iOS 10

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.