Met NightShifter regel je het blauwlichtfilter op de Mac snel en simpel

Met NightShifter kun je de Night Shift-functie op de Mac nauwkeuriger regelen, zonder dat je steeds in de systeemvoorkeuren moet duiken. Een handig tooltje voor de menubalk.

Sinds macOS 10.12.4 kun je op de Mac ook de Night Shift-functie gebruiken. Daarmee schakelt het scherm over naar een geel/oranje gloed, wat prettiger aan je ogen is. De open source-toepassing NightShifter sluit daarop aan: het zorgt dat je de Night Shift-functie makkelijk kunt bedienen vanuit de menubalk.


NightShifter voor Mac

NightShifter regelt Night Shift op de Mac

De kleine app zorgt dat er een schuifje in de Mac-menubalk komt, waarmee je de intensiteit van het blauwlichtfilter kunt regelen. Dit werkt sneller dan steeds in de systeemvoorkeuren van macOS duiken. Dat is via  > Systeemvoorkeuren > Beeldschermen > tabblad Night Shift namelijk een wat omslachtige route, vooral als je het vaak wilt aanpassen.

Night Shift op de Mac.

Night Shifter werkt onder macOS 10.12.4 en macOS 10.12.5. Je zult nog wel even éénmaal in de systeemvoorkeuren moeten duiken als je onbekende ontwikkelaars hebt geblokkeerd, maar daarna kun je makkelijk met het schuifje bepalen hoe warm het scherm moet worden ingesteld. Je kunt NightShifter op twee manieren downloaden via Github: ontwikkelaars kunnen met de broncode of met de commandoregel-tool aan de slag, waarmee je NightShifter via de Terminal-app kunt bedienen. Gewone gebruikers kunnen beter naar het tabblad Releases gaan om daar een makkelijk zipbestandje te downloaden die je in een paar klikken hebt geïnstalleerd.

De schuifknop beschikt over een vakje om NightShifter tijdelijk uit te schakelen en er zit ook een Q-knopje om NightShifter voor langere tijd uit te schakelen.

Bekijk ook

Zo werkt de avondmodus Night Shift op de Mac

Night Shift, de functie om het beeldscherm minder blauw te laten kleuren, is er ook op de Mac. Zo zorg je ervoor dat het beeldscherm in de avond rustiger is voor je ogen. In deze tip lees je hoe je Night Shift op de Mac gebruikt.

Via: ifun.de

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.