Voorvertoning in iMessage op de iPhone.

Derde beta iOS 10.2.1 met bugfixes nu beschikbaar, ook macOS, tvOS en watchOS

Apple heeft de derde beta van de bugfix-update iOS 10.2.1 uitgebracht. Beta 3 is nu beschikbaar voor publieke testers, net als nieuwe beta's voor watchOS 3.1.3, tvOS 10.1.1 en macOS Sierra 10.12.3.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Voorvertoning in iMessage op de iPhone.
Het is inmiddels 2017, maar Apple heeft haar patroon voor het uitbrengen van beta’s weer gewoon opgepakt. Ze gaan dan ook verder waar ze vorige maand gebleven waren: het uitbrengen van beta’s van bugfix-updates. Zoals de derde beta van iOS 10.2.1, die zojuist voor ontwikkelaars verschenen is. Het is nog niet helemaal duidelijk welke problemen Apple met deze update op wil lossen, maar mogelijk heeft het te maken met het batterijprobleem van de iPhone. Apple heeft daarnaast ook nog beta’s uitgebracht van macOS Sierra 10.12.3, watchOS 3.1.3 en tvOS 10.1.1.

Update 10-01-2017: Ook de publieke beta van iOS 10.2.1 is inmiddels beschikbaar.

Beta 3 iOS 10.2.1

Half december verscheen de allereerste beta van iOS 10.2.1, slechts enkele dagen na de publieke release van iOS 10.2. In iOS 10.2 heeft Apple extra tools ingebouwd die nader onderzoek doen naar het batterijprobleem. Veel mensen klagen nog steeds van uitvallende toestellen. In veel gevallen kon het volgens Apple opgelost worden met een reparatie, omdat het om een fabricagefout ging bij bepaalde iPhone 6s-modellen. Al snel gaf Apple echter aan dat er mogelijk meer iPhones getroffen zijn, waardoor het mogelijk om een software-probleem gaat. Met iOS 10.2 verzamelt Apple meer diagnostische informatie van de iPhones en waarom deze spontaan uit blijven vallen. Mogelijk dat Apple dus in iOS 10.2.1 dit probleem wil oplossen.

Bekijk ook

Meer iPhone-modellen last van batterijproblemen, Apple onderzoekt de oorzaak

Apple geeft aan dat er meer iPhone-modellen getroffen zijn door batterijproblemen. Apple gaat het probleem onderzoeken dankzij een aanstaande software-update en brengt daarna mogelijk nog een nieuwe update uit om het probleem te verhelpen.

De derde beta van iOS 10.2.1 met buildnummer 14D23 is te downloaden voor publieke testers en ontwikkelaars. De verwachting is dat deze nieuwe versie ergens de komende weken beschikbaar komt en er hopelijk een einde komt aan de batterijproblemen die sommige mensen ervaren.

macOS Sierra 10.12.3 beta 3

Apple heeft voor de Mac ook nog een nieuwe versie in ontwikkeling. Het gaat om macOS Sierra 10.12.3, de opvolger van de eerder verschenen macOS Sierra 10.12.2. Terwijl daar nog nieuwe emoji toegevoegd werden, lijkt macOS Sierra 10.12.3 geen nieuwe functies te bevatten. Mogelijk focust Apple zich dan ook op bugfixes, voornamelijk voor de nieuwste MacBook Pro. In macOS 10.12.2 werden er al enkele grafische problemen opgelost, dus het is niet ondenkbaar dat Apple nog meer bugs en kleinere problemen op wil lossen met deze nieuwe versie.

De derde beta van macOS Sierra 10.12.3 met buildnummer 16D25a is nu beschikbaar voor ontwikkelaars. Publieke betatesters moeten mogelijk nog even geduld hebben, want de derde beta komt voor hen mogelijk wat later. macOS Sierra 10.12.3 wordt de komende weken voor iedereen verwacht.

watchOS 3.1.3 beta 2

Voor de Apple Watch is de situatie deze keer wat vreemd. Tegelijk met iOS 10.2 verscheen watchOS 3.1.1, maar de update bleek vooral bij de Apple Watch Series 2 voor problemen te zorgen. Apple Watches liepen vast en werden daardoor onbruikbaar, waardoor een vervangend toestel opvragen bij de Apple Store nog de enige mogelijkheid bleek. Apple trok even later watchOS 3.1.1 terug, maar heeft nog geen nieuwe versie uitgebracht. Wel heeft Apple watchOS 3.1.3 in ontwikkeling. Deze slaat inderdaad een versienummer over, waardoor watchOS 3.1.2 waarschijnlijk niet verschijnt. watchOS 3.1.3 bevat naar verwachting dan ook dezelfde bugfixes als watchOS 3.1.1, maar lost nog wat extra problemen en bugs op.

Bekijk ook

Apple trekt watchOS 3.1.1 tijdelijk terug na vastlopers

Apple heeft de update watchOS 3.1.1 tijdelijk teruggetrokken, omdat teveel Apple Watch-exemplaren vastliepen. iCulture schat het op zo'n 10% van de gebruikers.

De tweede beta van watchOS 3.1.3 met buildnummer 14S959 is zojuist verschenen voor ontwikkelaars. De update zal ergens de komende weken beschikbaar komen voor iedereen met een Apple Watch.

tvOS 10.1.1 beta 2

Tot slot krijgt ook de Apple TV binnenkort nog een update in de vorm van tvOS 10.1.1. Samen met iOS 10.2 bracht Apple ook tvOS 10.1 uit met voor Amerikanen onder andere de nieuwe TV-app. In Europa is deze app niet beschikbaar, waardoor er voor ons weinig nieuws zat in deze nieuwe versie van tvOS. De bugfix-update tvOS 10.1.1 lost waarschijnlijk enkele problemen met deze nieuwe TV-app op, maar focust vermoedelijk ook op andere problemen. De exacte bugfixes zijn echter niet bekend.

Bekijk ook

Apple komt met universele tv-gids voor de Apple TV genaamd TV

Apple komt met een universele tv-gids voor de Apple TV. Met de nieuwe app kun je zien welke tv-series en films allemaal beschikbaar zijn bij de verschillende streamingdiensten. De app werkt ook op iOS.

De tweede beta van tvOS 10.1.1 met buildnummer 14U711 is nu voor ontwikkelaars te downloaden. Net als de andere bugfix-updates wordt tvOS 10.1.1 ergens nog binnenkort verwacht voor iedereen met een vierde generatie Apple TV.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 10 januari: De publieke beta van iOS 10.2.1 is inmiddels ook beschikbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
10 januari 2017 om 10:11
Onderwerp
Categorie
iOS

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren. De update is opgevolgd door iOS 11.

iOS 10
12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.