iPhone 7 review: iPhone 7 Plus op een tafel met oordopjes

iOS 10.1 verbetert geheugengebruik van de iPhone 7 Plus

Heb je een iPhone 7 Plus en ervaar je problemen met tabbladen en apps die regelmatig herladen? In de eerste beta van iOS 10.1 lijkt Apple dit te hebben opgelost met verbeterd geheugenbeheer.

Niet alleen de dubbele camera, maar ook het extra werkgeheugen onderscheidt de iPhone 7 Plus van de iPhone 7. In plaats van 2 GB geheugen heeft het toestel de beschikking over 3 GB. Toch is volgens gebruikers het geheugengebruik van iOS 10 door verschillende problemen nog niet optimaal. Maar de aankomende iOS 10.1-update lijkt daar verandering in te gaan brengen.


iPhone 7 review: iPhone 7 Plus op een tafel met oordopjes

‘iOS 10.1 beta 1 gaat beter om met geheugen’

Sinds de publieke release van iOS 10 eerder deze maand lijken er problemen te zijn met het geheugengebruik. “Met iOS 10.0.1 merkte ik hoe slecht geheugenbeheer op mijn nieuwe iPhone 7 Plus presteerde. Het bleef maar tabbladen en andere apps herladen”, schrijft een gebruiker op reddit. Vervelende problemen die je niet van een nieuwe iPhone zou mogen verwachten. Hoewel de problemen niet bij iedereen leken voor te komen, lijkt Apple het wel serieus te hebben genomen. Dezelfde gebruikers die eerder problemen hadden, melden nu dat de vorige week verschenen eerste (publieke) beta van iOS 10.1 beter omgaat met het werkgeheugen. Een van hen meldt het volgende:

[…] Nadat ik de iOS 10.1 beta installeerde, merkte ik hoe goed apps na een nacht en gedurende de dag behouden bleven. Ik geloof niet dat een app zichzelf al heeft vernieuwd. Ik ben erg verrast, omdat het met iOS 10.0.1 tussen twee apps maar bleef vernieuwen.

De eerste beta van iOS 10.1 introduceerde ook de nieuwe portretmodus die tijdens het iPhone-evenement door Apple werd aangekondigd. Dankzij de dubbele camera kunnen iPhone 7 Plus-gebruikers foto’s met een zogeheten diepte-effect maken. Met de publieke beta van iOS 10.1 kan iedereen deze nieuwe functie uitproberen. In onze iPhone 7 Plus cameratest lees je er alles over.

Via: iPhone-ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iPhone 7 Plus

Lees alles over de iPhone 7 Plus, het grote 5,5-inch toestel dat sinds 2016 verkrijgbaar is. Dit toestel heeft een dubbele camera waardoor nieuwe mogelijkheden zoals portretfoto's met diepte mogelijk zijn. Hieronder vind je alle info over de vernieuwingen, verkrijgbaarheid en of de iPhone 7 Plus nog een goede keuze is. Dit toestel is opgevolgd door de iPhone 8 Plus.

iPhone 7 Plus
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.