LuDela-kaars met iPhone-app

Deze kaars bedien je met je iPhone

LuDela is een kaars die je met de iPhone kunt aansteken en doven op afstand. Het werkt met een echt vlammetje en kaarswas. Maar gaat dit product niet een stap te ver?

Philips maakt niet alleen de veelgeprezen Philips Hue-lampen, maar brengt ook een serie sfeerlichtjes op de markt, die eruit zien als flikkerende waxinelichtjes. Het gekke is alleen, dat die nog steeds niet met een iPhone te bedienen zijn. Dat schept kansen voor andere fabrikanten, zoals de maker van LuDela. Deze kaars ziet er echt uit en is te bedienen met een iPhone-app.

LuDela-kaars met iPhone-app

LuDela: kaars met iPhone-app

LuDela is een kaars waarbij je ook de scenes kan aanpassen aan de sfeer. Koppelen met je iPhone doe je via (haha!) Wi-Fire en op afstand de kaars ‘uitblazen’ is ook mogelijk. Via de app bedien je meerdere kaarsen tegelijk. Een losse kaars kost $99 voor de vroege vogels. De uiteindelijke winkelprijs die vanaf januari 2017 gaat gelden is $150. De batterijen gaan een half jaar mee.

Reacties op sociale media roepen meteen de vraag op: gaan we niet een beetje te ver, om alles te willen automatiseren? Of moeten ook kaarsen met hun tijd meegaan? Aan jou de keuze.

Het bijzondere van de LuDela is dat het een digitaal accessoire is, maar dat er tegelijk echte kaarswas wordt gebruikt. Bij de meeste sfeerlichtjes is dat niet zo en wordt alleen het flikkeren van de kaars nagebootst.

Aan de veiligheid is ook gedacht. De kaars controleert of het veilig is om de vlam aan te steken. Ligt er bijvoorbeeld een servet of een tafelkleed over de kaars, dan lukt het niet om aan te steken. Ook gaat de kaars automatisch uit als je deze omstoot.

Het gebruik van zo’n digitale kaars is wel wat duurder dan je gewend bent en dat zou het succes wel eens in de weg kunnen staan. Als de kaars is opgebrand zul je weer een refill moeten aanschaffen en dat is bij digitale sfeerlichtjes nou juist niet nodig.

Meer informatie vind je op de website van LuDela.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 september 2016, 19:01
Categorie Accessoires
Onderwerp verlichting

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.