iphone-6s-kleuren

Nieuwe iPhone 6s in roségoud wordt hét statussymbool

Apple gaat de iPhone 6s in een roségouden kleur uitbrengen. Dit is dé kleur die je dit jaar moet hebben, als statussymbool dat je de nieuwste iPhone hebt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iphone-6s-concept
Hoe maak jij straks in september duidelijk dat je de nieuwste iPhone op zak hebt? Er is maar één manier om dat te doen: door de roségouden iPhone 6s te kiezen. De iPhone 6s zal dit jaar in een nieuwe kleur verkrijgbaar zijn en dat is niet roze, zoals de Wall Street Journal beweerde, maar roségoud. De kleur komt overeen met de duurste variant van de Apple Watch, maar is gemaakt van geanodiseerd aluminium in plaats van 18-karaat goud.

Roségoud neigt naar koperkleur

iPhone 6s roze 3Straks heb je als bezitter van een gouden Apple Watch dus twee opties om een bijpassende iPhone te kopen: de gouden variant die al langer te koop is en de roségouden variant, die wat meer naar een koperkleur neigt. Al veel eerder waren er geruchten over een rosegouden iPhone, maar vervolgens ontstond er verwarring in het geruchtencircuit. Dat kwam vooral door ‘gelekte’ foto’s waarop duidelijk een biggetjesroze iPhone te zien was. Die kleur zou kleine meisjes misschien aanspreken, maar Apple kiest voor een veiliger optie: roségoud ziet er iets volwassener uit. Er waren ook al geruchten dat Apple van plan is om een roségouden Apple Watch Sport uit te brengen, die later dit jaar moet verschijnen.

Bling-iPhone

Apple introduceerde in 2013 de kleur goud in het assortiment. Dat jaar was de gouden iPhone korte tijd hét statussymbool, voor mensen die wilden laten zien dat ze het nieuwste van het nieuwste kunnen betalen. Intern stond de gouden iPhone ook bekend als de ‘Kardashian-phone’, genoemd naar de aandachtszieke tv-familie. Bij de iPhone 6s zul je moeten kiezen voor de roségouden variant, om indruk te maken op je superrijke vrienden.

iphone-6s-kleuren

Apple schijnt verder niet van plan te zijn om saffierglas te gebruiken voor de nieuwste iPhones. In plaats daarvan zal Apple opnieuw kiezen voor Ion X-glas, dat ook in de Apple Watch Sport wordt gebruikt en tot nu toe een goede krasbestendigheid oplevert.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 september 2015, 10:43
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen iPhone 6s, rosegoud

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.