Video’s op Instagram spelen nu in een loop, net als op Vine

Instagram-video's herhalen zich vanaf nu automatisch, totdat ze buiten beeld raken. Hiermee werkt video op Instagram nu exact hetzelfde als op Vine.
Bram Balk - · Laatst bijgewerkt:

Instagram videoInstagram heeft een kleine maar opvallende update doorgevoerd, waardoor video’s in je feed automatisch in een loop afspelen. Het filmpje wordt eindeloos herhaald totdat de video buiten beeld raakt. Hiermee werken de video’s van Instagram vrijwel hetzelfde als die van zijn grootste concurrent, Vine.

Video afspelen in een loop is de meest unieke eigenschap van Vine. Die dienst is eigendom van Twitter, dat in een concurrentiestrijd is verwikkeld met Instagram-moederbedrijf Facebook. Er zit ook een commercieel kantje aan dit verhaal: je ziet meteen de reclamefilmpjes van bedrijven in een eindeloze loop. Voor commercials is dat interessant. Je kunt met Instagram filmjes gemakkelijk op Facebook zetten, die dan eveneens automatisch gaan afspelen. Zo zie je meteen welke filmpjes je vrienden hebben gemaakt, zonder dat je op een afspeelknop hoeft te drukken. Maar dat werkt natuurlijk ook voor bedrijven die een boodschap op Facebook willen verkondigen.

Dat alle video’s automatisch opnieuw afspelen wil niet zeggen dat de app meer data gebruikt. Zodra de video buiten beeld raakt stopt het afspelen, zodat er in de app niet vijf video’s tegelijk aan het afspelen zijn. Normaliter past er maar één video op het beeldscherm.

Lees ook ons dossier over Instagram

De loopfunctie is via een update toegevoegd aan de app voor de iPhone en de iPad. Op de Mac en de pc draait de video ook in een loop, maar moet je nog wel eerst op de afspeelknop drukken. Hieronder zie je daar een voorbeeld van:

"Pi is exactly 3!" from 'Bye Bye Nerdie'. Season 12, Episode 16.

A video posted by The Simpsons Clips (@thesimpsonsig) on

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2015, 17:21
Categorie Apps
Onderwerpen instagram, video

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.