dataman-icoon-groot

DataMan Next meet dataverbruik met handige stopwatch-widget

DataMan Next heeft nu een stopwatch-widget, waarmee je precies kunt zien hoeveel data het kijken van een YouTube-filmpje of het luisteren naar streaming radio kost.

dataman-icoon-grootDe DataMan Next-app heeft nu een handige stopwatch-widget. Daarmee kun je kijken hoeveel data je in een bepaalde tijdsperiode hebt verbruikt. Stel je bent buitenshuis en wilt naar het journaal kijken, hoeveel data kost dat dan? Je start de stopwatch, gaat de video afspelen en na afloop zie je precies dat je bijvoorbeeld 100 MB hebt verbruikt. Gewapend met die informatie kun je beter beslissen of video’s kijken of streaming radio luisteren wel slim is om te doen.

Stopwatch voor data

In de widget zie je een groene knop om de stopwatch te starten. Na afloop druk je op de rode knop om de stopwatch weer te stoppen. De app laat nu precies zien hoeveel data er in die periode is verbruikt en hoeveel er nog over is van jouw databundel. Het is handig als je vaak naar YouTube-video’s kijkt, naar streaming muziekdiensten luistert of een online game speelt en graag wilt weten of je ongemerkt niet teveel data gebruikt. Je kunt elke activiteit die data verbruikt meten met de stopwatch en je hebt er maar één knop voor nodig.

dataman next stopwatch widgetOm de stopwatch te gebruiken trek je het Berichtencentrum tevoorschijn en blader je naar het Vandaag-scherm. Daar activeer je de DataMan-widget, als je dat eerder nog niet had gedaan. De stopwatch is momenteel gratis te gebruiken, zonder dat je een in-app aankoop hoeft te doen. Later gaat dat wellicht veranderen.

DataMan is een handige app om het dataverbruik van je Iphone in de gaten te houden. De app geeft waarschuwingen als je een bepaald percentage van je bundel hebt verbruikt. Je kunt zelf instellen bij welke percentages je een waarschuwing wilt zien. Ook geeft de app met kleurcodes (groen is goed, rood is fout) aan of je nog op schema zit met je bundel, of dat je relatief te veel hebt verbruikt, zodat je het einde van de maand niet haalt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2015, 12:25
Categorie Apps
Onderwerpen dataman, stopwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.