Instagram: meerdere accounts

Instagram-app laat je nu officieel van account wisselen

Instagram heeft officieel aangekondigd dat je meerdere accounts in de app kunt gebruiken. Deze week komen maximaal 5 Instagram-accounts voor iedereen beschikbaar in de app.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Instagram-logoInstagram heeft vandaag officieel aangekondigd dat er ondersteuning komt voor meerdere accounts. Vorige week merkten de eerste gebruikers al dat ze meerdere Instagram-accounts konden gebruiken. De officiele bevestiging volgt vandaag: in de loop van deze week zal het voor iedereen beschikbaar zijn.

Meerdere Instagram-accounts

Instagram (link) maakte de ondersteuning van meerdere accounts bekend via een tweet en een FAQ-pagina op de eigen website. Het houdt in dat je tot 5 verschillende Instagram-accounts in de app kunt registreren en er makkelijk tussen kunt wisselen. Hiervoor moet je de volgende stappen nemen:

  1. Ga naar de Opties-pagina in de app gaan (via je profielpagina, daarna rechtsboven op het tandrad tikken).
  2. Je kunt nu onderaan de pagina een extra account toevoegen.
  3. Wil je wisselen tussen de verschillende accounts, dan tik je op de gebruikersnaam bovenaan het scherm. Je selecteert dan het account dat je wilt gebruiken.

Tip: je kan ook van account wisselen door rechtsonder je profielafbeelding langer vast te houden (net als bij Twitter). Er verschijnt dan een drop-up menu met de accounts waar je toegang tot hebt.

Je kunt een eenmaal toegevoegd account op een later moment altijd weer wissen.

De toevoeging is handig voor mensen die naast hun persoonlijke Instagram-account ook nog allerlei andere accounts beheren, bijvoorbeeld van een eigen website of van zakelijke accounts die ze voor hun werkgever moeten beheren.

Notificaties worden bij meerdere accounts wel iets anders afgehandeld. De notificaties hangen af van het account waar je het laatst bent ingelogd en het aantal apparaten waarop je bent ingelogd met een bepaald account. Dat voorkomt dat je helemaal gek wordt van de notificaties. Alleen je laatst gebruikte actieve account krijgt notificaties, de andere niet.

Instagram-apps van derden grotendeels overbodig

Er waren al apps van derden waarmee je meerdere Instagram-accounts kon beheren, maar de meeste werkten niet zo goed of waren in de loop van de tijd geblokkeerd door Instagram zelf. Zij zullen op zoek moeten naar onderscheidende functies om hun app nog interessant te houden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 februari 2016, 14:48
Categorie Apps
Onderwerp instagram

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.