Google-logo kleuren

Zo krijg je 2GB Google Drive-opslag gratis na beveiligingscheck

Google geeft 2GB Google Drive-opslag gratis als je een beveiligingscheck doorloopt. Het komt boven op de 15GB die je standaard krijgt en heeft te maken met Safer Internet Day.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Dat is makkelijk verdiend! Google geeft momenteel 2GB Google Drive-opslag weg als je een beveiligingscheck doorloopt. Het cadeautje heeft te maken met Safer Internet Day, waarbij Google vorig jaar ook al extra opslagruimte weggaf. Mocht je het toen gemist hebben dan krijg je vandaag en morgen alsnog een kans.

Beveiliging Google-account

Safer Internet Day (dit jaar op dinsdag 9 februari) is bedoeld om mensen meer bewust te maken van de gevaren op internet en de maatregelen die je daartegen kunt nemen. Door een paar stappen te doorlopen krijg je als dank 2GB Drive-opslag, helemaal gratis. Je moet kijken of je alles hebt geregeld om je account te herstellen en of je tweestapsverificatie hebt geregeld. Ook krijg je een lijstje te zien met apparaten waarop je bent ingelogd met je account. Als je hier vreemde apparaten tussen ziet staan (omdat je bijvoorbeeld een keer op een openbare computer of een toestel van een vriend bent ingelogd), dan kun je dat intrekken.

Hier voer je de check uit

Bij Google krijg je 15GB opslag gratis. Laatst kon je ook al 15GB OneDrive-opslag scoren door het tijdig te claimen bij Microsoft. Als je je backups over meerdere clouddiensten verdeelt heb je én meer zekerheid dat je niets kwijtraakt én een uitweg als een clouddienst op een bepaald moment storing heeft. Ehm .. iCloud misschien?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 februari 2016, 14:10
Categorie Diensten
Onderwerpen beveiliging, google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.