instagram-icoon

Instagram begint met uitrol voor meerdere accounts

Instagram is begonnen met de uitrol van meerdere accounts op iPhones. Hierdoor kunnen gebruikers sneller schakelen tussen accounts. Ook zijn videoreclames verlengd.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

instagram-icoon

Instagram kondigde eind november al aan dat ze bezig waren met een schakelfunctie waarmee je als gebruiker gemakkelijk van account kunt wisselen. Vanaf nu kan een aantal iOS-gebruikers deze functie al gebruiken, want Instagram is begonnen met de (langzame) uitrol ervan.

Update 08-02-2016: Instagram heeft laten weten dat iedereen vanaf deze week in kan loggen met meerdere accounts, zonder daarbij in- en uit- te hoeven loggen. Je kunt vanaf versie 7.15 maximaal vijf accounts invoeren in de Instagram-app.

Verschillende Instagrammers laten op Latergram.me weten dat ze al tussen meerdere accounts kunnen wisselen in de app. Hiervoor is een nieuw menu toegevoegd, die je opent door op je naam te tikken in de bovenste balk van het scherm. Er verschijnt dan een menu waarin je met een druk op de knop naar een andere account kunt schakelen of een nieuwe account kunt toevoegen.

Bekijk ook

Instagram werkt aan ondersteuning voor meerdere accounts

Instagram is stilletjes begonnen met het testen van ondersteuning voor meerdere accounts. De functie dook op in een Android beta en laat gebruikers met een druk op de knop schakelen tussen verschillende gebruikersaccounts.

Instagram krijgt nieuw accountmenu

Het menu verschijnt automatisch in de app, zonder dat je de app hoeft te updaten. In de instellingen van de app kun je accounts afzonderlijk van elkaar weer loskoppelen.

Instagram notificaties van meerdere accounts. Ondersteuning voor meerdere accounts op Instagram

Als je meerdere accounts gebruikt, worden de notificaties die je ontvangt ook net iets anders. Om verwarring te voorkomen staat de bijbehorende profielnaam voortaan voor de melding, zodat je in een oogopslag kunt zien voor welke account het bericht geldt.

Ondersteunt jouw Instagram-account al meerdere accounts?

Instagram accounts Het loont dus om vandaag even een kijkje op Instagram te nemen en te controleren of jij een van de gelukkigen bent die de functie al kan gebruiken.

Zo controleer je of jouw Instagram meerdere accounts ondersteunt

  • Open Instagram en ga naar jouw profielpagina
  • Tik op het tandwiel in de rechter bovenhoek van het scherm om je instellingen te openen.
  • Scroll helemaal naar beneden tot je bij de menu-opties met blauwe letters komt.
  • Hier staan bij sommige gebruikers nieuwe opties, zodat je een nieuwe account kunt toevoegen of uitlogt bij één of alle accounts.
  • Als deze opties er bij jou nog niet staan, betekent dit dat Instagram bij jou nog geen meerdere accounts ondersteunt.

Zoals gezegd lijkt het hier om een langzame uitrol te gaan, dus het kan even duren voordat alle Instagram-gebruikers op deze manier tussen accounts kunnen wisselen.

De enige manier om tot nu toe van account te wisselen op Instagram was om handmatig uit- en in te loggen. Een omslachtig proces, zeker als je bijvoorbeeld voor je werk een Instagram-account onderhoudt maar er ook graag privé je favoriete kiekjes deelt.

Bekijk ook

Instagram: alles over deze populaire foto-app

Instagram is dé bekende sociale media-app voor iPhone en Android. Met filters geef je je foto's een bijzonder uiterlijk, je maakt Stories of deelt een live video. Deze pagina vertelt er alles over.

Langere video-advertenties op Instagram

Er is vandaag ook wat minder leuk nieuws voor de Instagrammers onder ons. De dienst heeft er namelijk voor gekozen om de maximale tijd van advertenties te verdubbelen. Tot voorheen mochten videoreclames niet langer dan 30 seconden duren, dit is nu dus verlengd tot een minuut.

Alleen grote reclamebedrijven kunnen deze langere advertenties vertonen, kleinere particuliere bedrijven zullen zich nog steeds aan de limiet van 15 seconden moeten houden.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 08 februari: Informatie toegevoegd over de uitrol en de hoeveelheid accounts.
  • 2016 - 04 februari: Stappenplan toegevoegd om te checken of je de update al ontvangen hebt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
8 februari 2016 om 20:31
Onderwerp
Categorie
Apps
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.