iCulture iKids logo

iKids week 49: Tiny Nature Artist, JungleJam! en meer

In de iKids van week 49 bespreken we teken-app Tiny Nature Artist, muziek maken met JungeJam! en piratenspellen in Ontdek met Piraten.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logoSinterklaas is weer terug naar Spanje, buiten is het koud en guur en binnen brandt de kachel: de ideale omstandigheden om nieuwe apps te ontdekken en spelen. In de creatieve hoek bespreken we JungleJam! en Tiny Nature Artist, waarin kinderen een heuse jungleband kunnen oprichten of kunnen tekenen en schilderen met objecten uit de natuur. Daarnaast komt Ontdek met Piraten aan bod, met allerlei mini-spellen op een pirateneiland. Genoeg moois dus, om je dit donkere decemberweekend mee te vermaken.

Ontdek met Piraten

Ontdek met Piraten staat al eventjes in de App Store, maar kreeg recentelijk een update waardoor de gratis app nu ook geschikt is voor iOS8 en alle iPhones. In de piratenwereld kunnen kinderen van 6 tot 8 jaar negen verschillende spellen spelen. Op het strand van een tropisch eiland moeten ze bijvoorbeeld alle dieren het juiste voedsel voeren. Is die banaan nu voor de krab, of beter geschikt voor de aap? Je kunt van alles uitproberen, want de spelletjes wijzen zichzelf. Dat de naam van ieder object dat je aantikt in het Nederlands wordt uitgesproken helpt daar ook bij. Voor €1,79 zou je een extra wereld met negen nieuwe spellen moeten kunnen kopen, al liep de Piraten-app bij ons toen vast. Hopelijk wordt die bug in een volgende update opgelost.
ontdek met piraten

JungeJam!

junglejam‘Onze belofte: uw kind maakt vanaf de eerste keer dat hij of zij speelt, leuke muziek.’ Toen we die beschrijving van JungleJam! lazen ging er even een wenkbrauw omhoog, aangezien het spel draait om allerlei luidruchtige muziekdieren. 20 junglebeesten, 20 verschillende instrumenten en 10 kindervingertjes die overal op drukken: zullen dat echt muzikale hoogstandjes worden? Gelukkig hebben de makers wel een fijne app gemaakt, die desondanks de moeite waard is. Eentje met mooie animaties, geestige karakters en het feit dat de dieren melodieën kunnen onthouden en herhalen. Na het spelen met JungleJam! zou je eigenlijk willen dat de hoofdrolspelers, van de toffe zebra met pianotoetsen op zijn rug tot de swingende aap met zijn bladgitaar, in het echt ook bestonden. Geschikt voor 5 jaar en jonger.

Tiny Nature Artist

In Tiny Nature Artist kunnen kinderen tot een jaar of acht creatief aan de slag met tekeninstrumenten en objecten uit de natuur. De app heeft vier verschillende thema’s, geïnspireerd op de vier seizoenen. Bij de herfst kun je niet alleen aan de slag met rode, bruine en gele waterverf, potloden, penselen en stiften, maar ook allerlei stenen en herfstbladeren, met hoge resolutie gefotografeerd. Daardoor worden de uiteindelijke tekeningen een bijzondere combinatie van fantasie en realiteit. Leuk bedacht: de ogen die je op elk getekend object of dier kunt plakken zijn interactief. Wanneer je ze aan het begin van een creatie plaatst zullen ze iedere penseelstrook nauwlettend volgen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:57
Categorie Apps
Onderwerpen ikids, kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.